Karrierens tøffeste test for Martin Samuelsen

Den norske 19-åringen herjet sist han møtte Premier League-motstand. Nå venter ligaens beste lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Chelsea-Peterborough søndag 16.00 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium 2!

Slik skaffer du deg tilgang!

Les også: TV 2 har sikret seg FA Cup-rettighetene

Martin Samuelsen er tilbake på utlån i Peterborough, klubben der han forrige sesong fikk sitt gjennombrudd i engelsk fotball.

Mandag spilte han hele kampen i comebacket for Posh i League One, og leverte nok en gang sine sedvanlige raid som begeistret tilskuerne på tribunen.

Søndag skal han i aksjon igjen, mot selveste Chelsea på Stamford Bridge. 19-åringen og hans lagkamerater skal med det opp mot det som for øyeblikket er engelsk fotballs beste lag.

Herjet mot WBA sist han spilte FA-cup
Samuelsen viste forrige sesong at han til de grader har ting å by på mot Premier League-motstand, da han i februar til tider hadde lekestue i nettopp FA-cupen mot West Bromwich.

Se nordmannens herjinger i videovinduet øverst!

Les også: Samuelsen herjet mot Premier League-motstand: – Fikk vist at jeg behersker nivået

Spesielt en finte der han lurte den irske vingen James McClean ut i pølseboden fikk oppmerksomhet, og gikk som en farsott på internett i dagene etter oppgjøret.

Se video: Martin Samuelsen med briljant finte på Premier League-spiller

Til slutt var det dog WBA som kunne juble høyest, da Premier League-klubben seiret på straffekonkurranse. Samuelsen var en av dem som bommet fra elleve meter.

Ingen suksess i Blackburn
Denne sesongen skulle nordmannen, som også var ett av få norske lyspunkter i landslagsåret 2016, få prøve seg på nest øverste nivå i engelsk fotball, men utlånet til Blackburn i Championship ble ingen suksess. To kamper fra start og to som innbytter var fasiten før teknikeren returnerte til West Ham i november, et halvt år før opprinnelig tenkt.

Les også: Martin Samuelsen blant de 50 beste spillerne under Premier League

Sammenlignet med Messi
Samuelsen viste dog ved flere andre anledninger forrige sesong at han har ferdigheter som kan krydre engelsk fotball, blant annet da han i januar scoret et realt drømmemål mot Sheffield United.

– Leo Messi ville vært stolt over å ha gjort det samme som Martin Samuelsen gjorde, etter å ha rundlurt en rekke motstandere og skutt ballen i mål med sin venstrefot, skrev Peterborough på sine hjemmesider om nordmannens scoring den gangen.

Les også: Hylles etter supermålet: – Samuelsen er en fremtidig stjerne
Se video: Samuelsen-målet hele Fotball-England prater om