FAMILIE: Lindsay og Lamar Austin har fire barn sammen. Sistemann ble født på nyttårsaften, og er ikke med på dette bildet.
FAMILIE: Lindsay og Lamar Austin har fire barn sammen. Sistemann ble født på nyttårsaften, og er ikke med på dette bildet. Foto: GoFundMe

Nybakt far (30) fikk sparken fordi han ble med på konas fødsel

Nå har familiefaren fått flere jobbtilbud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På første nyttårsdag ble Lamar Austin (30) fra New Hampshire i USA far for fjerde gang.

Under fødselen var Austin på sykehuset med sin kone, Lindsay Austin (26). Dette førte til at han uteble fra en jobbvakt hos vekterselskapet Salerno Protective Services.

Nå har den nybakte faren mistet jobben, skriver lokalavisen Concord Monitor.

Austin ga beskjed på forhånd om at han kom til å gå glipp av en arbeidsdag på grunn av fødselen. Arbeidsgiveren ga da beskjed om at han ville miste jobben hvis han uteble.

Men for familiefaren var valget lett.

– Jeg tenkte «Familien kommer før noe annet. Jeg kommer ikke til å svikte dem for en jobb», sier han.

Nyttårsbarn

Til tross for at Austin ikke angrer på at han var tilstede da sønnen kom til verden, forteller han at det også var vanskelig å vite at han mistet jobben.

– Det var tøft, men hvis jeg må velge mellom jobb og familie, vil jeg alltid velge familie. Noen ganger mister du noe, men får noe enda bedre, sier han.

Sønnen, som har fått navnet Cainan, ble det første barnet som ble født i New Hampshire i 2017.

Ikke ulovlig

Lovgivningen i delstaten gjør det ikke ulovlig å sparke noen for en slik grunn, ifølge Concord Monitor.

En arbeidsgiver kan terminere et arbeidsforhold for deltids- eller fulltidsansatte når som helst, for hvilken som helst grunn, med få unntak, skriver avisen.

Austins tidligere arbeidsgiver vil ikke kommentere hendelsen på grunn av taushetsplikt, men sier til lokalavisen at de «ikke fører praksis med å sparke arbeidstakere på grunnlaget det refereres til, men må være bevisste på produktet vi leverer til våre kunder».

Flere jobbtilbud

Etter at historien ble kjent, har flere engasjert seg sterkt for Austin og hans familie. Noen har startet en kronerulling for familien, som hittil har samlet inn rundt 15.000 norske kroner.

Austin har også fått en svært gledelig overraskelse. Minst tre arbeidsgivere har nemlig tilbudt ham jobb etter å ha lest om hendelsen i media.

– Jeg takker Gud, sier 30-åringen om responsen.