Røk ut av cupen fordi motstanderen hadde lavere snittalder

Spillerne til den portugisiske storklubben Sporting raste etter bisarr og brutal cupexit.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storklubben Sporting Lisboa ble onsdag slått ut av den portugisiske ligacupen på svært underlig vis.

Sporting røk ut fordi deres lag hadde en høyere gjennomsnittsalder enn hos motstanderen Vitória de Setúbal.

Straffe på overtid
Det høres kanskje ille nok ut i seg selv, men måten det skjedde på fikk det virkelig til å koke over for Sporting-spillerne.

Da man gikk inn i overtiden sto det 1-1, og Sporting så ut til å gå videre. I den tredje runden av den portugisiske ligacupen, Taça da Liga, er det nemlig et gruppespill der fire lag møter hverandre én gang.

På overtid fikk Vitória straffespark som Sporting-spillerne mente var av det særdeles tvilsomme slaget.

Se dramaet i videovinduet øverst!

Protestene var, som alltid, til ingen nytte, og på overtid av overtiden sørget Edinho for 2-1-seier til vertene med kampens siste spark på pallen.

Lik målforskjell
Den scoringen betød at både Vitória og Sporting ble stående med seks poeng. Begge lag hadde scoret tre og sluppet inn to, og hadde dermed ett plussmål i målforskjell.

Dermed måtte noe annet til for å skille lagene, og det neste på listen av gjennomsnittsalder. Siden Vitórias lag hadde den laveste snittalderen (litt over 25 år), var det de som tok seg videre. Sportings var rundt ett år eldre i snitt.

Derfor var naturligvis straffesparket på overtid fryktelig bittert for Sporting-spillerne, som rasende flokket seg rundt dommer Rui Oliveira.

– Føler vi ble ranet
Det var flere som mistet hodet, og både trener Jorge Jesus og keeper Beto ble vist det røde kortet i tumultene.

– Det er manglende respekt for Sporting, spillerne, treneren og våre ledere, sa Jesus etter kampen.

– Kampen ble avgjort av én hendelse. Det var en viktig kamp for oss, det sto om en plass i ligacupsemifinalen. Å sette inn en dommer uten noen erfaring med de tre store lagene viser manglende interesse for denne turneringen. Jeg har vært trener i mange år, og jeg har aldri sett noen gi straffer mot Sporting så enkelt, freste Jesus ifølge Sportings nettsider.

Og han var ikke ferdig der.

– Vi er opprørt fordi vi føler vi ble ranet for muligheten til å gå til semifinalen. Vi gjorde det vi måtte og scoret, men vi kan ikke kontrollere hva dommeren gjør, sa den rasende Sporting-treneren.

Porto også slått ut
Hans lag er ikke det eneste storlaget som har blitt skuffet denne uken. Også Porto røk ut av turneringen tirsdag. I den gruppen var det Moreirense som slo følge av Vitória til semifinalen.

De to andre semifinalistene blir klare neste uke. I den ene gruppen tar Benfica seg videre med uavgjort borte mot Vitória de Guimarães, men blir det tap så har alle de tre gigantene røket ut.

I den andre gruppen blir det etter all sannsynlighet vinneren av oppgjøret mellom Marítimo og Braga som tar seg videre, men Rio Ave kan også avansere om resultatene går deres vei.