Drapssiktet erkjenner å ha forårsaket konas død

Det var den drapssiktede mannen som selv varslet om konas død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 38 år gamle mannen som er siktet for å ha drept sin 42 år gamle kone i Nesbyen i Buskerud torsdag, erkjenner å ha forårsaket konas død.

– Han erkjenner å ha forårsaket kvinnens død og vil ikke motsette seg varetektsfengsling. Det er det vi har å si, sier mannens forsvarer, advokat Sigurd Bang, til NRK.

Politiet og ambulanse rykket ut til boligen etter ha fått en melding om en livløs person klokken 9.30 torsdag formiddag.

Det var den drapssiktede mannen som selv varslet om konas død.

Advokat Bang sier den siktede mannen fikk forklare seg skikkelig i politiavhøret torsdag, men at mannen måtte ha tolk og at det derfor tok litt ekstra tid. Paret er fra Eritrea, og ikke norske statsborgere.

– Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen, men en person er pågrepet og siktet for drap. Vi må jobbe videre med både tekniske og taktiske undersøkelser i tiden framover. Dette er en tragisk hendelse i et lite miljø der også barn er rammet, og det er viktig å gi familien ro rundt hendelsen, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt.

Siktede og avdøde var gift, men bodde ikke lenger sammen.

De hadde felles barn, som er tatt hånd om av helsepersonell. Ingen av barna skal ha vært til stede på gjerningstidspunktet, opplyser politiet i en pressemelding.

(NTB)