grov voldsepisode i Bergen:

Her går ungdomsgjengen til angrep mens de jubler og heier

En mann ble utsatt for grov vold av en ungdomsgjeng. Den rystende mobilvideoen ble tatt opp av en ti år gammel gutt som tilfeldigvis kom forbi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Episoden skjedde midt i sentrum en søndag kveld for snart to år siden og videobeviset var viktig for å få to av ungdommene dømt.

– Dette var et uvurderlig bevis i rettssaken og viser hvordan de tiltalte går løs på offeret, sier lederen for ungdomsseksjonen ved Bergenpolitiet, Hans Sigurd Morstøl til TV 2.

Bildene viser hvordan offeret først får ett hardt slag i ansiktet og deretter blir tilført en rekke slag og spark mens han ligger nede.

Lasse Solberg var forsvarer for en av de to ungdommene som nylig ble dømt for volden og også han erkjenner at mobilvideoen ble et viktig moment i tingretten.

– Her fikk retten sett hele episoden og de brukte en uke på å behandle saken. De fikk dermed et bra grunnlag for å vurdere hva som skjedde, sier Solberg.

Nektet først

De to som nå er dømt for voldsutøvelsen var begge under 18 år da det skjedde. 16-åringen som slo først, benektet å ha gjort noe, helt til videobeviset kom.

– Han kom ikke med noen innrømmelse, men la kortene etter hvert på bordet, sier hans forsvarer Lasse Solberg til TV 2.

De to fikk såkalt ungdomsstraff for volden, noe som gjør at de slipper å sone i fengsel. Aktor ville ha de to fengslet i to år, noe bare fagdommeren var enig i. Det er ikke avgjort om påtalemyndigheten vil anke dommen som ble kjent lille julaften.

Ring politiet

Hans Sigurd Morstøl i Bergenspolitiet synes det er bra at tilfeldige forbipasserende filmer slike hendelser, men først etter at de har kontaktet politiet.

– Det er bra at det filmes men man skal være forsiktig med å blande seg inn i slike episoder. Det viktigste er uansett å varsle politiet først, sier Morstøl.

Ytterligere tre ungdommer står tiltalt i saken, men deres saker er ennå ikke behandlet i tingretten.