Daniel-Andre Tande fikk problemer  med vinden i kvalifiseringen før avslutningsrennet i hoppuka fredag.
Daniel-Andre Tande fikk problemer med vinden i kvalifiseringen før avslutningsrennet i hoppuka fredag. Foto: Bendiksby, Terje

Ruskete general-prøve for Tande

Daniel André Tande hoppet 121 meter og endte på 39.-plass i kvalifiseringen til fredagens renn i Bischofshofen. Tom Hilde klarte ikke å kvalifisere seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sammenlagtleder Tande fant ikke den store lengden i ustabile værforhold i generalprøven før fredagens finale av hoppuka i Bischofshofen. Nordmannen fikk 97,1 poeng, noe som var 47,3 bak Andreas Wellinger som satt ny bakkerekord med et svev på 144,5 meter og vant kvalifiseringsrennet.

Tande kan sikre Norges 11. sammenlagtseier i verdens mest prestisjefylte hoppturnering. Han har vunnet de to siste hoppukerennene, i Garmisch-Partenkirchen og Innsbruck. Fredag jager han hattrick. Kongsberg-hopperen leder med fattige 1,7 poeng på Kamil Stoch, som sto over kvalifiseringen. Tande møter Domen Prevc i sin duell fredag.

– Det kan bli en ordentlig kul duell, men Daniel skal klare det fint i den formen han er i, kommenterte Johan Remen Evensen på NRK.

Fannemel best
Anders Fannemel ble beste norske på 6.-plass med et hopp på 139, meter, noe som ga 133,5 poeng. Fannemel møter Andreas Kofler i sin duell.

Tom Hilde er den eneste av de norske hopperne som ikke er kvalifisert til rennet.

Hilde hoppet 142 meter i treningsomgangen, men fikk det ikke til å stemme i kvalifiseringen. Der ble det bare 110 meter. 79,3 poeng ga 53.-plass.

– Hva skal jeg si – jeg får det til igjen. Jeg gjør et bedre treningshopp enn på lenge og får det ikke til i renn. Det har vært en positiv dag fram til nå, og så klarer jeg å ødelegge det, sa en skuffet Hilde til NRK.

Asker-hopperen mener problemet sitter i hodet.

– Jeg ser på video at jeg gjør store tekniske feil, men jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke klarer å ha hodet på rett plass der oppe.

Stjernen nummer 15
Forhåndskvalifiserte Andreas Stjernen hoppet 130,5 meter og fikk 128,5 poeng. Den 15.-plasserte nordmannen skal hoppe mot Thomas Hofer.

Robert Johansson, som overrasket stort med en andreplass i Innsbruck, landet på 134,5 meter, et hopp som ga 126,7 poeng. Johansson endte på 18.-plass og er i duell med Cene Prevc.

Halvor Egner Granerud ble nummer 36 med et hopp på 124 meter, og fikk 98,3 poeng. Han møter Michael Hayböck.

(©NTB)