NYTER UTFORDRINGEN: Martin Johnsrud Sundby har foreløpig fått bank av Sergej Ustjugov, men han trigges av utfordrerrollen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NYTER UTFORDRINGEN: Martin Johnsrud Sundby har foreløpig fått bank av Sergej Ustjugov, men han trigges av utfordrerrollen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Slik skal Sundby ta knekken på Ustjugov i Tour de Ski

Martin Johnsrud Sundby håper stabiliteten hans vil avgjøre Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Russiske Sergej Ustjugov har vært helt suveren i Tour de Ski. Han vant de tre første etappene, og kom først i mål på jaktstarten i Oberstdorf.

Martin Johnsrud Sundby ligger for øyeblikket 42 sekunder bak Ustjugov i sammendraget. Røa-løperen sa etter jaktstarten at avstanden er på grensen av hva han kan ta igjen på den avsluttende etappen opp Alpe Cermis. I fjor var Sundby 47 sekunder raskere enn Ustjugov på den siste etappen.

– Det blir vanskelig å vinne hvis jeg ikke gjør tre fantastiske løp de siste dagene, sier Sundby.

– Hva er du bedre enn Ustjugov til?

– Til nå i karrieren har det vært at jeg holder helt ut. Det har jeg tenkt til å gjøre nå også. Jeg skal kjempe til siste slutt på lørdagens fellesstart. Da blir dette veldig, veldig spennende, tror Sundby.

På tilsvarende tidspunkt i fjor hadde Sundby en og en halv hånd på Tour de Ski-trofeet.

– Jeg har ikke gjort noen dårlig Tour. Sprinten var veldig bra, og det var også 10-kilometeren. Jeg gikk også bra på 20 km med skibytte, selv om jeg rotet det litt til for meg selv. Jeg hadde en dårlig dag på jaktstarten, men jeg hadde også en dårlig dag i fjor. Forskjellen var at jeg da ledet med ett og et halvt minutt, sier Sundby.

– Nyter utfordringen
På dagens 10-kilometer enkeltstart i Toblach må Sundby helst komme foran Ustjugov på resultatlisten. Sundby trigges av å ta igjen forspranget russeren har opparbeidet seg. 32-åringen var i en lignende situasjon i Ski Tour Canada i fjor. Da lå Sundby 40 sekunder bak Ustjugov før den siste etappen. I mål var han 58 sekunder foran.

– Jeg nyter litt den utfordringen jeg får. Jeg har lyst til å vinne, og vil at det skal bikke min vei til slutt. Som idrettsmann tror jeg ikke at jeg kan be om noe mer spennende og utfordrende enn situasjonen nå, sier Sundby.

Nesten 20 minusgrader
Det er meldt sprengkulde i Toblach fredag. Heldigvis er luften tørrere enn i Oberstdorf.

– Helsen nå er bra. Jeg kan ikke si annet enn at jeg håper gradestokken vil vise at det er litt varmere enn 16 minusgrader. Men jeg tar det som kommer, sier han.

Herrenes 10-kilometer starter klokken 10.45.