– En blanding av en mafiaboss og en Navy Seals-soldat

Inge André Olsen mener NFF har funnet riktig mann til å lede Norge til et sluttspill i Bob Bradley.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Nadderud (TV 2): Bob Bradley (58) var onsdag på plass i Norge for å møte toppfotballsjef Nils Johan Semb. Den nylig avsatte Swansea-manageren blir nevnt som den heteste kandidaten til å ta over jobben som norsk landslagssjef.

– Den beste kandidaten
På Nadderud krysser man fingrene og håper at mannen som ledet Stabæk fra nyopprykket Tippeliga-klubb til bronsevinner på to år, blir Norges nye hærfører.

– Det er antakeligvis den beste kandidaten Norge kan få tak i, slår Stabæks sportsdirektør Inge André Olsen fast overfor TV 2.

Bradley ville ikke si noe til TV 2 om den ledige landslagsjobben var tema i møtet med Semb, men han innrømmet at det er en ære å bli nevnt i diskusjonen. Olsen er ikke i tvil om at en Bradley-ansettelse vil gjøre godt for landslaget og hele Fotball-Norge.

– Det handler ikke bare om fotballtreneren Bob, men om mennesket og de personlige egenskapene han har som leder. Norsk fotball har masse å lære av Bob. Hadde han ønsket landslagsjobben, så bør vi gi den til ham. Så kommer vi til å ha glede av han i flere år i norsk fotball. Ikke bare på A-landslaget, men norsk fotball og hvordan vi driver vil bli utfordret av Bob og hans tanker. Det har vi godt av, sier Olsen, som vet godt hva han snakker om.

Han jobbet tett sammen med Bradley under de to sesongene amerikaneren var trener for bæringene mellom 2014 og 2015 før turen gikk videre til franske Le Havre. Dersom Semb fikk samme inntrykk av Bradley som Olsen gjorde ved første møte, kan Norges Fotballforbund fort ha funnet sin mann.

– Første gang du møter Bob tenker du, «hva var det som traff meg nå?». Det var veldig interessant og spesielt å møte ham. Jeg har beskrevet han som en blanding av en mafiaboss og en Navy Seals-soldat tidligere. Det er hel ved, som vi sier i Norge. En fantastisk pakke av menneskelige egenskaper og fotballkunnskap. Jeg har aldri vært borti noen som har vært mer interessant å diskutere fotball med enn han, sier Olsen.

Garanterer sluttspill med Bradley
Bradley har tidligere erfaring fra jobben som landslagssjef for både USA og Egypt, og til TV 2 onsdag sa han følgende om jobben som norsk landslagssjef.

– Jeg mener at Norge er et lite land, men med en stolt fotballhistorie. Det gjelder både for landslaget og for mange klubblag sin del. Jeg vet at VM-kvalifiseringen ikke gikk som håpet i høst, men det er kamper igjen og muligheter for at det kan snu, sa Bradley.

For et norsk landslag som ikke har kommet til et sluttspill siden 2000 er tørsten etter noe å glede seg over stor.

Med Bradley på laget blir det suksess og sluttspill, sier Olsen.

– Det går da. Så enkelt er det. Dersom du gir Bob tid, så går det. Jeg husker at vi akkurat hadde rykket opp med Stabæk og forventningene internt var ikke så høye. Men hver eneste spiller vi fikk inn, var «kan vi vinne ligaen med han?» spørsmålet. Den listen kommer til å bli lagt. Ikke om å vinne én eller to kamper. Det kommer til å handle om å vinne alle kamper og komme inn i et sluttspill. Ikke nok med det, man skal hevde seg i det sluttspillet og komme seg videre, sier Olsen.

Men Stabæk-sportssjefen mener er helt unik i arbeidet med spillere på treningsfeltet, men ser et problem.

– Jeg tror det store spørsmålet er om han vil gå tilbake til å være landslagssjef igjen og jobbe én gang hver tredje måned med spillerne, kontra det å jobbe hver dag på feltet og lage et prosjekt. Der står det store spørsmålet, sier Olsen.

– Han har fantastisk gode tanker om hvordan man utvikler spillere. Mange tror at det kun handlet om å få inn gode og ferdige spillere da Bob var i Stabæk, og at det var der kranglene stod fordi vi ikke hadde mulighet til å gjøre det. Men han var veldig opptatt av de yngste spillerne våre. Han fulgte akademitreningene og turte å gi sjansen til unge spillere. Thorsby fikk muligheten til å bli god og komme seg videre. Så han ser virkelig helheten i en klubb. Han har tidligere jobbet i forskjellige forbund, så han kan den biten der.

– For tidlig å si noe
Semb er som kjent personen som skal gjennomføre intervjurundene på vegne av NFF i forbindelse med ansettelsen av ny landslagssjef. Toppfotballsjefen snudde i døren da han så TV 2 på plass på hotellet der møtet med Bradley fant sted onsdag.

Bradley fikk sparken i Swansea etter bare 85 dager i sjefsstolen i kjølvannet av 1-4-tapet hjemme for West Ham andre juledag. Nå gjenstår det å si hva fremtiden bringer.

– Det er for tidlig å si noe om mine videre planer. Det som skjedde i Swansea ligger fremdeles friskt i minne. Nå vil jeg tenke gjennom hvor min neste utfordring blir, sa Bradley onsdag.