MER JUBEL? Kan det bli mer norsk jubel i VM?
MER JUBEL? Kan det bli mer norsk jubel i VM? Foto: Ruud, Vidar

Slik sendes Håndball-VM på TV 2

Håndball-VM i Frankrike starter 11. januar, og TV 2 sender hele 76 kamper fra mesterskapet hvor de norske håndballgutta er klare.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Harald Bredeli og Bent Svele skal kommentere under mesterskapet, mens Julie Strømsvåg og Randi Gustad sammen med Jon Børrestad blir TV 2 sitt lag på indre bane. Mesterskapet blir en storsatsing på TV 2 sine plattformer.

– Vi satser like mye på herrene som på damene, så dette blir en storsatsing for TV 2, sier redaksjonssjef Christine Espeland.

Alle Norges kamper blir sendt på TV 2 sin hovedkanal i tillegg til selve finalen.

I tillegg sender TV 2 alle andre kamper på TV 2 Zebra, TV 2 Sportskanalen og på TV 2 Sumo .

Norge spiller i samme gruppe som vertsnasjon Frankrike, og kampene spilles i Nantes.

– Når de norske gutta vinner kamper i mesterskap så vet vi at de er like populære som jentene. Vi sender alle Norges kamper på TV 2 sin hovedkanal, og skulle gutta kvalifisere seg videre, så vil selvsagt alle Norges kamper sendes på TV 2, forteller Christine Espeland.

Under VM er det ikke bare Norge som er populære – da vekkes håndballinteressen over hele landet.

– I herremesterskapene er det tradisjon for tette og spennende oppgjør. Derfor sender vi også tilsammen 76 kamper fra Frankrike på våre plattformer, forteller Christine Espeland.

TV 2 sin kommentator Harald Bredeli har store forventninger foran VM.

– Jeg har fulgt håndballgutta i 20 år og det har vært noen få lyspunkter men mange nedturer. Så hadde de en barrierebrytende semifinale i EM sist, så jeg er spent på om det var et blaff, eller faktisk starten på noe nytt. I Norges gruppe i VM er vertsnasjonen Frankrike klar favoritt, men bak der er Norge jevngode med de andre lagene. Jeg tar for gitt at Norge blir en av de fire beste og dermed når en 8-delsfinale. Skulle Norge bli nummer to eller tre i gruppa vil man få enklere motstand og dermed en lettere vei mot en eventuell kvartfinale. Så sier jo gutta selv at de på sitt beste kan de slå hvem som helst – og på sitt dårligste kan de tape for hvem som helst, sier Harald Bredeli.

Harald Bredeli trekker frem Sander Sagosen som Norges desidert største profil.

– Sander Sagosen er kåret til verdens beste yngre spiller. Han er vår soleklare ener og har potensiale til å bli en av de beste spillerne i verden. Sander blir en nøkkelspiller for Norge i dette mesterskapet. Han er jevnt over den beste spilleren og den største stjerna på Norge sitt lagt. Sander Sagosen er på god vei til å bli en spiller i verdenstoppen, sier Harald Bredeli

Som oppladning til VM spiller Norge to landskamper mot Sverige. Disse sendes førstkommende dredag kl. 15.10 og lørdag kl. 19.10 på TV 2 Sportskanalen.