FUNNET DREPT: Politiet fikk melding om at en kvinne var livløs i Nesbyen sentrum. Da de kom til stedet fant de kvinnen død.  
FUNNET DREPT: Politiet fikk melding om at en kvinne var livløs i Nesbyen sentrum. Da de kom til stedet fant de kvinnen død.   Foto: Thomas Mørch/Mørch Foto. 

Mann siktet for drap på trebarnsmor i Hallingdal

En 38 år gammel mann er siktet for drap på sin 42 år gamle ektefelle etter at en kvinne ble funnet død i en bolig på Nesbyen i Buskerud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk melding om at det skulle være en livløs person i boligen klokka 9.30 torsdag. Ambulanse og politi rykket ut til stedet og fant en død person, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

Familien kommer ifølge VGs opplysninger opprinnelig fra Eritrea og har bodd på adressen siden 2014. De har tre mindreårige barn.

– Det er for tidlig å si noe om hva som har skjedd. Vi undersøker nå boligen, men kan bekrefte at det er funnet en død kvinne på stedet, og at vi mistenker at kvinnen har vært utsatt for en straffbar handling, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt.

Det var mannen selv som varslet om konas død.

Siktede og avdøde var gift, men bor ikke lengre sammen. De har felles barn, som er tatt hånd om av helsepersonell. Ingen av barna skal ha vært til stede på gjerningstidspunktet, opplyser Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

– Vi må jobbe videre med både tekniske og taktiske undersøkelser i tiden framover. Dette er en tragisk hendelse i et lite miljø der også barn er rammet, og det er viktig å gi familien ro rundt hendelsen, sier Omholt.

Kommunen bistår med kriseteam. Det er ikke kjent hvordan 38-åringen stiller seg til siktelsen, ifølge VG

(©NTB)