OVERTAR HULL Marco Silva er Hulls nye manager.
OVERTAR HULL Marco Silva er Hulls nye manager. Foto: Markus Schreiber

Dette er «Dio» og Henriksens nye sjef

Portugiser overtar Hull City ut sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

39 år gamle Marco Silva er Hull Citys nye manager.

Portugiseren trente den greske storklubben Olympiakos forrige sesong, men sa opp jobben av personlige årsaker i juni.

Nå skal han hjelpe Adama Diomande og Markus Henriksen med å redde plassen i Premier League.

– Han har en strålende cv og vi føler dette er en tøff og spennende ansettelse i vår kamp for å beholde klubbens plass i Premier League. Marco tar med seg sitt eget støtteapparat, som alle har vært delaktig i hans siste suksesser, skriver klubben på sin hjemmeside.

Joao Pedro Sousa blir Silvas assistent. Goncalo Pedro blir førstelagstrener, mens Hugo Oliveira får ansvaret for keeperne.

– Vi jobber allerede hardt sammen med Marco og teamet hans med å finne noen nøkkeltilvekster i overgangsvinduet, skriver de.

Silvas første kamp som Hull-manager blir FA-cupkampen mot Swansea City på KCOM Stadium på lørdag.

Silva har også vært trener i Estoril og Sporting Lisboa i hjemlandet. I 2015 ledet han Sporting til cupmesterskap. Klubbens første tittel på sju sesonger.

Mike Phelan fikk sparken som manager for Hull på tirsdag. Uenighet med klubbledelsen om strategien i det pågående overgangsvinduet skal ha vært en av årsakene.

– Igjen forteller dette om eiere som ikke har peiling. Om det er Mike Phelan eller noen andre så er det ikke interessant. Det er politikken de kjører jeg reagerer på. Dette var en klubb som inn mot seriestart verken hadde nok spillere eller en manager, sa TV 2-ekspert Petter Myhre om sparkingen.