Weng og Østberg snakket ut på kjøretur fra Tyskland til Italia

Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng fikk renset luften.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Toblach (TV 2): Ingvild Flugstad Østberg var frustrert over at Stina Nilsson og Heidi Weng ikke gjorde mer av drajobben på jaktstarten i Oberstdorf onsdag.

Etter målgang sa Weng unnskyld til Østberg. Weng følte nemlig at hun ikke bidro nok til å dra i front.

– Jeg skulle ønske jeg kunne hjelpe litt mer til. Jeg hadde veldig lyst til å bli kvitt Stina. Det irriterer meg skikkelig at jeg ikke klarte å hjelpe mer til.

I et intervju med TV 2 begynte Weng å gråte.

– Jeg blir så skuffet over meg selv at jeg ikke klarer å hjelpe til, men sånn er det noen ganger. Unnskyld, Ingvild, hikstet Weng.

De to norske Tour-favorittene fikk mer enn nok tid til å prate ut om skuffelsen etter løpet.

– Vi jogget ned, kjørte til hotellet og kjørte fra Tyskland til Italia sammen. Da snakket vi om hva Heidi hadde følt underveis, og hva hun følte etterpå. Det går helt fint. Det er ikke alltid man får styrt hvor mye man har å bidra med. Det ble et sånt løp både for Stina og Heidi. De hang på og spurtet mot slutten. Det er lov og helt greit, sier Østberg.

Weng var tydelig preget etter onsdagens Tour-etappe, og sier torsdag til TV 2 at det ikke alltid er lett å holde tårene tilbake.

– Jeg kan gråte av det meste. Jeg gråter av amerikanske oppussingsprogrammer også. Jeg er 25 år, men oppfører meg en en treåring, sier hun.

Etter mange timer i bil sammen til Italia ble stemningen mye bedre.

– Det kom seg litt utover kvelden. Vi fikk snakket om litt andre ting og sett litt større på det. Det var vel en kombinasjon av at hun ville hjelpe meg mer, og hvilken følelse hun selv hadde i løpet. Hun hadde en stigning i fjorårets Tour. Det er tre bra dager for Heidi nå. Mest sannsynlig tar hun det til slutt. Det var det jeg prøvde å fortelle henne, sier Østberg.

Fredag er det 5 kilometer enkeltstart i Toblach. Østberg forventer at det blir svært jevnt i toppen. Nå skal hun legge en slagplan sammen med apparatet rundt seg.

– Jeg prater med alle som er i teamet. Vi snakker om løpet. I tillegg gjør jeg en mental jobb med Britt Tajet-Foxell. Jeg prøver også å lytte til meg selv innimellom, smiler Østberg.