Mjøndalsbrua er ikke verdens bredeste bru, men det er fint plass til to møtende personbiler i bredden. (Foto: Rune Folkedal)
Mjøndalsbrua er ikke verdens bredeste bru, men det er fint plass til to møtende personbiler i bredden. (Foto: Rune Folkedal)

Begge nektet å rygge – ble stående i en time

Lovens lange arm måtte løse «Fleksnes-situasjonen».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld ble to biler stående mot hverandre på Mjøndalsbrua i rundt en time. Årsak: En mann i 20-årene nektet å rygge, fordi han var redd for speilene sine, skriver dt.no.

Politiet meldte om hendelsen på Twitter like etter klokken 23 onsdag kveld.

Det var den andre sjåføren, en kvinne i 30-årene, som ringte politiet. Ifølge VG, som omtalte saken først, hadde den kvinnelige sjåføren sitt på det rene – det var mannen i 20-årene som skulle ha rygget.

Redd for speilene

– Hun var først på brua og lå langt ut mot veien. Det var den andre bilisten, en mannlig Saab-sjåfør, som gjorde det hele uhyre vanskelig, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i Sør-Øst politidistrikt til VG.

Da politiet kom til stedet, var forklaringen fra den ryggenektende herresjåføren at han var redd for speilene sine. Derfor nektet han å legge seg ut til siden, og av samme grunn nektet han også å rygge.

– Speilene var egentlig den eneste forklaringen han kom med, forklarer operasjonslederen.

Hørte tuting

Han forteller også at de kunne høre den mannlige sjåføren tute da kvinnen ringte politiet. Humøret ble ikke noe bedre av at lovens lange arm dukket opp.

– Han var meget vrien. På bakgrunn av atferden hans ble det gjennomført en rutinemessig promillekontroll, men den viste seg ikke å gi utslag, sier Groth til VG.

Mannen i 20-årene ble belønnet med en bot av politiet. Han ble også pålagt å rygge, og speilene skal etter sigende ha klart seg helt fint.

Les flere bilsaker i DTs motormagasin her

Denne bilen ble forfulgt av politiet