En smak av sommer i kulda

Wenche lager en sunn og lun salat som minner om sommer i kuldesjokket som rammer landet vårt i dag. Den kan også lages som vegetarrett ved å erstatte kjøttet med nøtter.

Lun salat med lam, perlespelt og mangodressing

  • 500- 600 g mørt benfritt lammekjøtt, filet (filet av kylling, svin eller storfe kan også brukes, for vegetarisk variant - se tips)
  • ca 3 dl perlespelt/middagsperler (kokes i dobbel mengde lettsaltet vann, ca 6 dl)
  • 1 sitron
  • 2 appelsiner
  • 3 ss olivenolje
  • Salt og pepper ev ørlite honning
  • 1 mango
  • 2-3 dl yoghurt naturell/gresk/tyrkisk eller kokosmelk for melkefri
  • 1-2 ss mangochutney
  • Friske urter for eksempel mynte, koriander eller persille

Skjær kjøttet i strimler og temperer før det stekes.

LUN SALAT: Få et hint av sommer i vinterkulda. Foto: TV 2
LUN SALAT: Få et hint av sommer i vinterkulda. Foto: TV 2

Kok perlespelt etter anvisning på pakken, ca 25 min (perlespelt skylles i kaldt vann før de kokes).

Stek strimlet kjøtt i stekepanne i smør / olje, dryss med salt og pepper.

Skjær skallet av appelsinene og skjær ut «fileter» mellom hinnene (bruk en spiss liten kniv)

Press resten av saften fra appelsinen i en liten bolle, press over sitronsaft og bland inn olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Rens og del mango i skiver/biter.

Bland sammen yoghurt og mangochutney.

Anrett salat, lun perlespelt, lunt lammekjøtt, appelsinfileter og mango på tallerken. Fordel over litt dressing og friske urter. Server med mangochutneydressingen.

Vegetarisk variant: sløyf kjøttet og dryss over hakkede valnøtter ved servering.