En smak av sommer i kulda
Wenche lager en sunn og lun salat som minner om sommer i kuldesjokket som rammer landet vårt i dag. Den kan også lages som vegetarrett ved å erstatte kjøttet med nøtter.
Lun salat med lam, perlespelt og mangodressing
- 500- 600 g mørt benfritt lammekjøtt, filet (filet av kylling, svin eller storfe kan også brukes, for vegetarisk variant - se tips)
- ca 3 dl perlespelt/middagsperler (kokes i dobbel mengde lettsaltet vann, ca 6 dl)
- 1 sitron
- 2 appelsiner
- 3 ss olivenolje
- Salt og pepper ev ørlite honning
- 1 mango
- 2-3 dl yoghurt naturell/gresk/tyrkisk eller kokosmelk for melkefri
- 1-2 ss mangochutney
- Friske urter for eksempel mynte, koriander eller persille
Skjær kjøttet i strimler og temperer før det stekes.
Kok perlespelt etter anvisning på pakken, ca 25 min (perlespelt skylles i kaldt vann før de kokes).
Stek strimlet kjøtt i stekepanne i smør / olje, dryss med salt og pepper.
Skjær skallet av appelsinene og skjær ut «fileter» mellom hinnene (bruk en spiss liten kniv)
Press resten av saften fra appelsinen i en liten bolle, press over sitronsaft og bland inn olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Rens og del mango i skiver/biter.
Bland sammen yoghurt og mangochutney.
Anrett salat, lun perlespelt, lunt lammekjøtt, appelsinfileter og mango på tallerken. Fordel over litt dressing og friske urter. Server med mangochutneydressingen.
Vegetarisk variant: sløyf kjøttet og dryss over hakkede valnøtter ved servering.