MISHANDLING: Videoen av mishandlingen er nå slettet fra Facebook, men sirkulerer fortsatt på nettet.
MISHANDLING: Videoen av mishandlingen er nå slettet fra Facebook, men sirkulerer fortsatt på nettet. Foto: Chicago Police Dept

Sendte mishandling av utviklingshemmet mann live på Facebook

Fire personer er siktet etter at de direktesendte mishandling av en utviklingshemmet mann i Chicago.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste dagene har en rystende video fra Chicago sirkulert på Facebook.

Videoen viser flere personer som mishandler en utviklingshemmet mann. Det hele ble sendt live på Facebook.

Videoen viser at den unge mannen, ifølge Chicago Tribune 18 år gammel, sitter fastbundet med munnen teipet igjen, mens fire personer sparker ham i hodet og skjærer av håret hans med en kniv til han begynner å blø. De skjærer også opp klærne hans.

Under hele seansen, som varer i rundt en halvtime, ler personene bak kameraet og sier ting som «faen ta alle hvite mennesker» og «faen ta Donald Trump».

Etterforskes av politiet

Chicago-politiet er koblet inn i saken. På sin Facebook-side takker de for alle tipsene de har mottatt om videoen.

– Vi takker for alle som har sendt disse videoene til politiets sosiale medier-team, skriver de.

De opplyser at saken er under etterforskning, etter at en politipatrulje støtte på dem mishandlede mannen på gata tidligere denne uka.

Torsdag kveld skriver Washington Post at fire svarte amerikanere er siktet for hat-kriminalitet, kidnapping og vold. I videoen hører man en av dem si «F*** Donald Trump» og «F*** white people.»

– Under patruljering 3. januar observerte politiet en desorientert mann som ble transportert til et sykehus for behandling.

Senere på kvelden rykket politiet ut til en voldsepisode ved en leilighet, hvor de fant spor som knyttet leiligheten til den mishandlede mannen.

– Politiet ble senere gjort oppmerksomme på en video i sosiale medier som viste en voldsepisode mot en voksen mann, som vi mener er det samme individet, skriver de.

Stabil

På en pressekonferanse onsdag opplyste politiet at fire personer, to kvinner og to menn, er pågrepet i saken.

– Det er sykt. Det får deg til å lure på hva som gjør at noen kan behandle andre slik. Jeg har vært politi i 28 år og sett ting man ikke burde se. Det overrasker meg fortsatt at man fortsatt ser ting man simpelthen ikke skal se, sier politiinspektør Kevin Johnson.

Politiet opplyser at den mishandlede mannen er stabil, men forvirret og traumatisert etter hendelsen. Han er nå gjenforent med sine foreldre.

Videoen er nå fjernet fra Facebook, men sirkulerer fortsatt på andre nettsider.