Dele-dobbel stoppet Chelseas seiersrekke: – Han var hele Londons luftens baron!

Dele Alli sørget på egenhånd for ny spenning i kampen om Premier League-tittelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham – Chelsea 2-0:

Etter 13 strake seire ble rekordjagende Chelsea effektivt stoppet av Dele Alli og Tottenham.

Dele Alli stanget inn begge målene da Chelsea ble slått 2-0 på White Hart Lane.

– Det føles stort. Dette var en stor, stor kamp både for oss og fansen. Det var viktig at vi vant og minsket avstanden på tabellen. Det er en kamp jeg vil huske, og det er en strålende følelse når jeg scorer og vinner, sa Dele Alli til TV 2 Sporten etter kampen.

Helten skrøt av publikum på White Hart Lane.

– Stemningen drev oss videre. Chelsea er et veldig godt lag, men vi visste at fansen ville hjelpe oss, sa Alli, som svarte slik på TV 2 Sportens spørsmål om Spurs kan vinne tittelen:

– Ja, derfor var det viktig at vi vant og ikke havnet langt bak. Dette var en viktig seier for oss. Nå skal vi ta kamp for kamp og kjempe videre. Det er fremdeles ting vi kan rette på, sa Alli til TV 2 Sporten.

– Han er et fenomen!
Christian Eriksen var servitør før begge scoringene til Dele Alli.

– Den hyllesten han fikk da han gikk av banen fem minutter før slutt var det bare å nyte for unggutten. To hodestøt, to scoringer. Sju mål på sine fire siste kamper. Det var en fantastisk kveld for Dele Alli. Han var hele Londons luftens baron. Dette ble en stor triumf for Tottenham, konkluderte kommentator Kasper Wikestad om Tottenhams helt.

– To mål på denne måten mot Englands beste lag sier alt om kvalitetene til Alli. Dele Alli er rett og slett et fenomen, mente Erik Thorstvedt.

0-2-tapet sørget for at muligheten røk for Chelsea til å tangere Arsenals rekord på 14 strake seire i Premier League. Seieren sendte samtidig Tottenham opp på tredjeplass på tabellen.

Chelsea topper fremdeles Premier League-tabellen, fem poeng foran Liverpool.

– Tittelkampen er helt åpen igjen. Fem poeng med en halv sesong igjen er lett å fikse for lagene bak. Alle de lagene bak, som ligger på topp seks nå, kan vinne ligaen, konkluderte Petter Myhre og Erik Thorstvedt i Premier League-studio.

– Dette er veldig bra for ligaen sin del, og til og med noen Arsenal-fans er fornøyd med at Tottenham vant, mente Thorstvedt.

Chelsea-spillere i krangel – så scoret Tottenham
Allerede etter fire minutters spill ble Eden Hazard spilt gjennom alene med Lloris da Tottenham-forsvaret stod og sov.

Men den vanligvis så treffsikre belgiske landslagsspilleren skjøt ballen like utenfor stengene.

Etter 22 minutter havnet Diego Costa og Pedro i full krangel. Chelsea-spillerne var uenige etter et angrep, og Costa klar beskjed til sin lagkamerat om hva han synes om bevegelsen i forkant av angrepet.

Sekunder etter Chelsea-stjernenes diskusjon fikk Tottenham sin første sjanse i kampen. Christian Eriksen fikk ballen i god posisjon utenfor 16-meteren. Danskens skudd strøk imidlertid stolpen.

Like før pause scoret Tottenham.

Dele Alli traff perfekt med hodet etter et innlegg fra Christian Eriksen og stanget Tottenham i ledelsen. Det var Allis sjette mål på sine tre siste kamper.

– For et hodestøt! Det var helt oppe i vinkelen. Chelsea-keeperen kunne bare strekke seg. Snakk om å gå til pause med en god følelse. The Golden Boy dukket opp og ga Tottenham ledelsen, sa Wikestad etter Tottenhams 1-0-scoring.

– Han er Londons luftens baron!
Noen minutter etter pause fikk Diego Costa muligheten til å sette inn 1-1.

Skuddet fra toppscoreren ble reddet av Lloris på mesterlig vis.

I det 53. minutt doblet Alli ledelsen. Igjen var Eriksen servitør. Fra skrått hold headet Alli inn 2-0-ledelsen for Tottenham.

– For en duo! Dele Alli er Londons luftens baron! Fluer og hatter og alt føk til værs på tribunen. Han sendte White Hart Lane opp i lykkerus, sa Wikestad etter 2-0-scoringen til Dele Alli.

Med sin 2-0-scoring tangerte Dele Alli sin egen personlige scoringsrekord fra forrige sesong i Premier League.

Han har scoret ti mål på 19 kamper denne sesonger, mot ti mål på 33 kamper forrige sesong.

Chelsea klarte ikke å komme tilbake i kampen, og dermed vant Tottenham 2-0 over London-rivalen og stoppet blåtrøyenes seiersrekke på 13 kamper på rad.

Pochettino endret formasjon
Spurs-sjef Mauricio Pochettino gjorde tre endringer på laget som slo Watford 4-1 på nyttårsaften.

Han sendte sine disipler ut i en slags 3-4-3-formasjon for å matche Chelseas 3-4-3-formasjon.

– Men det handler ikke om vår formasjon, men hvordan vi opptrer i kampen, og hvordan Chelsea angriper kampen. Det vil bli tøft for begge lag, poengterte Spurs-sjefen i kampintervjuet før kampen.

Jan Vertonghen og Kyle Walker vendte tilbake i forsvarsrekken for Tottenham. De tok plassene til Kevin Wimmer og Kieran Trippier. På midtbanen erstattet Moussa Dembele Son Heung-min.

For Chelsea var Pedro tilbake etter suspensjon, og tok plassen til Willian, som scoret to mål i 4-2-kampen sist mot Stoke.

Nemanja Matic tok plassen til Cesc Fabregas på midtbanen.

Slik startet lagene:

Tottenham Hotspur: Lloris – Dier, Alderweireld, Vertonghen – Walker, Dembele, Wanyama, Rose – Alli, Eriksen, Kane.

Benken: Son, Vorm, Trippier, Sissoko, Wimmer, Winks, Davies.

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill – Moses, Matic, Kante, Alonso – Pedro, Costa, Hazard.

Benken: Begovic, Ivanovic, Fabregas, Zouma, Willian, Batshuayi, Chalobah.

Dommer: Martin Atkinson.