FÅR SKRYT: Selv om Daniel-André Tande hadde alle marginene på sin side etter seieren i Innsbruck, får han skryt av østerrikernes sjefstrener.
FÅR SKRYT: Selv om Daniel-André Tande hadde alle marginene på sin side etter seieren i Innsbruck, får han skryt av østerrikernes sjefstrener. Foto: Bendiksby, Terje

Tande roses av rivalens trener

Østerrikes landslagssjef nekter å skylde på sykdom og forhold i parodirennet i Innsbruck.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

INNSBRUCK (TV 2): Stefan Kraft var det østerrikske publikumets store favoritt til å vinne på hjemmebane. Han vant kvalifiseringen tirsdag, men ble slått ut av et magevirus natten før konkurransen. Dermed sviktet Kraft under de vanskelige forholdene. Men treneren vil ikke skylde på sykdom etter fiaskoen på hjemmebane.

– Tande hadde konkurransens klart beste hopp. Stefan Kraft mestret ikke forholdene like godt, men gjorde likevel et bra hopp. Så jeg skylder hverken på sykdom, eller forholdene, sier landslagssjef, Heinz Kuttin, til TV 2.

Bismak

For Daniel André Tande innrømmer at seieren hadde en bismak med tanke på Krafts magevirus og polske Kamil Stochs skulderskade, som han pådro seg etter et fall i prøveomgangen.

– Ja, selvfølgelig. Jeg skulle ønske begge var i tipp topp form. Jeg vil hoppe mot folk når de er på sitt beste. Jeg så fallet til Stoch, og så han hadde store smerter i skuldra på vei opp i heisen. Og det er aldri noe moro når konkurrenter skader seg, sier Tande.

Han setter likevel pris på at østerrikernes trener mener han fortjente seieren.

– Det er godt å høre. Jeg følte jeg fikk til et veldig godt hopp. Jeg kom godt ut av hoppet, og taklet de vanskelige forholdene over kulen. Dermed greide jeg å utnytte oppdriften nede i bakken. Noen ganger skal man ha litt flaks, sier Tande.

Men den østerrikske landslagssjefen har ikke gitt opp å ta igjen nordmannen.

– Når man kan tape 22 poeng på en omgang her i dag, så er det selvsagt mulig å ta igjen 17 poeng på to omganger i Bischofshofen. Vi skal komme sterkt tilbake. Men selvsagt ser det lysere ut for Stoch og Tande nå, sier Kuttin.

Fryktet brudd

Kamil Stoch ligger bare 1,5 poeng bak Tande i sammendraget, og ble nummer fire i Innsbruck – til tross for fallet i prøveomgangen. En talsmann fra det polske laget sier at Stoch først fryktet et brudd i kragebeinet. Den dobbelt OL-mesteren brakk samme beinet for to år siden, men etter undersøkelser viste det seg at det ikke var brist eller brudd. Men han hadde tydelige smerter under konkurransen.

På vei til Bischofshofen onsdag kveld, etter å ha tatt seg god tid til å prate med internasjonal presse, ville ikke Tande si for mye om duellen med polakken.

– Jeg tenker ikke så mye på det nå. Det er ikke vits i å bruke energi på noe som skal skje om to dager, sier han.

Mamma Trude Tande fikk bivåne enda en triumf fra tribuneplass i Bergiselbakken. I morgen kommer også søsteren hans til Bischofshofen.

– Det betyr mye. Jeg kommer sikkert til å besøke dem, og prate med dem hver dag. Det er godt å ha de nærmeste her nede, sier Tande.