Dobbelt norsk i Innsbruck - Tande leder Hoppuka

Daniel-André Tande og Robert Johansson sørget for dobbelt norsk i Innsbruck.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innsbruck/Bergen (TV 2 Sporten): Etter en konkurranse som ble preget av vanskelige vindforhold overtok Tande sammenlagtledelsen i både Hoppuka og verdenscupen.

De vanskelige vindforholdene gjorde at det kun ble hoppet én omgang.

– Helt rått. Dette er jævlig bra. Vi har jobbet hardt i hele vinteren, dette var digg. Fremover skal jeg bare trøkke til igjen, sier Tande til NRK.

– Det var en tøff dag. Jeg følte jeg gjorde et mye bedre skihopp enn i går, og kom meg gjennom rufseværet som var på kulen der. Jeg var såpass heldig at jeg hadde litt imot i bunnen også, det hjelper på, utdyper Tande til TV 2.

– Å vinne her i Innsbruck er spesielt?

– Det er utrolig kult foran tilskuerne og den heksegryta som er her, sier hoppukelederen.

– Helt fantastisk!
Et svev på 128,5 meter sørget for at Tande vant. Han leder nå Hoppuka 1,7 poeng foran Kamil Stoch og 16,6 foran Stefan Kraft.

– Det var deilig at han flesket til og vant igjen, skrøt Anders Fannemel.

Landslagssjef Alexander Stöckl var naturlig nok også storfornøyd.

– Det var et veldig godt hopp. Han hadde like krevende forhold som mange andre, men han klarte å komme seg gjennom den første flyfasen på grunn av masse energi fra hoppkanten. Han traff mye bedre i dag enn i kvaliken i går, sier han TV 2.

– Det sier litt om hans mentale styrke?

– Absolutt. Han gjør det bra når det teller. Det er sterkt, sier han.

Karrierebeste
Robert Johansson sørget for karrierebeste og andreplass med konkurransens lengste hopp. Han strakk seg til 133 meter. Han beste resultat fra før var en 13. plass i Kuusamo i 2013.

– Det har vært et mål å kjempe om pallplasseringer i World Cup. Å få til et skikkelig godt hopp her i dag var utrolig deilig, sier han til TV 2.

– Hvor deilig på en skala fra en til ti?

– Jeg tror ikke jeg kan telle så høyt, egentlig. Det var helt fantastisk.

Alexander Stöckl var naturlig nok også veldig godt fornøyd.

– Han gjorde et godt hopp på riktig tidspunkt. Han utnyttet forholdene maks. Det er velfortjent, sier han.

Johansson slo den japanske veteranen Noriaki Kasai i sin duell. 44 år gamle Kasai hoppet sitt 100. renn i den tysk-østerrikske hoppuka.

Den polske hoppukelederen Stoch landet på bare 120,5 meter som holdt til 4. plass i Innsbruck. Polakken måtte for øvrig over ende i prøveomgangen.

Stjernen på femteplass
Værforholdene gjorde at det ble et litt bingopreget renn med ujevne vindforhold. Rennlederen Walter Hofer fikk en vanskelig oppgave med å få gjennomført en tellende omgang. På grunn av manglende flomlys i Bergisel-bakken var deadline for å gjennomført et renn satt til klokken 16.10.

Andreas Stjernen var i duell mot slovenske Anze Semenic. Nordmannen landet på 122,5 meter mot slovenerens 108,5 meter. 117,1 poeng holdt til 5. plass.

Halvor Egner Granerud hoppet 108,5 meter til 90,0 poeng, men ble klart slått av russeren Jevgenij Klimov som landet på 127 meter og knap tredjeplassen. Egner Granerud endte på 34. plass.

Anders Fannemel hadde dårlige forhold og landet på bare 102 meter. Han fikk derimot 8,7 poeng i tillegg på grunn av de håpløse forholdene. Hans duellant Piotr Zyla fra Polen fikk 121 meter og hadde nektet nordmannen to hopp hvis det hadde blitt noen finaleomgang. Fannemel endte på 43. plass.