SOFA-PARTNERE: Hverken Petter Northug (t.v.) eller Emil Iversen er i slag om dagen. Kanskje det hjelper med litt FIFA? Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SOFA-PARTNERE: Hverken Petter Northug (t.v.) eller Emil Iversen er i slag om dagen. Kanskje det hjelper med litt FIFA? Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Nå skal Iversen ringe Northug for å få sofa-råd

Emil Iversen møtte veggen på den 4. etappen i Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emil Iversen var før Tour de Ski en outsider til å stå på pallen på toppen av Alpe Cermis.

Han var nummer seks i sammendraget før dagens etappe, men trønderen gikk på en skikkelig smell på jaktstarten. I mål var han godt over seks minutter bak Sergej Ustjugov.

Nå reiser Iversen etter all sannsynlighet hjem fra Tour de Ski. 25-åringen trenger hvile etter fire tøffe løp på under en uke.

– Jeg skal ringe Petter for å høre hva han har gjort den siste tiden. Kanskje jeg får dra hjem til han for å spille litt FIFA, sier Iversen på spørsmål fra Adressa.

Iversens tempo opp den siste bakken i Oberstdorf kunne minne litt om måten Northug går på når alt håp om en topp-plassering er ute. Det gikk i sakte kino. Iversen forteller at kroppen ikke spiller på lag.

– Det var ikke en kollaps, men jeg må gi meg mens leken er god. Jeg har hengt bra med i sammendraget de første dagene, men jeg føler jeg har gått med bremsen på. Det var slik i dag også. Det kommer flere skirenn. Kroppen spiller ikke på lag. Jeg trener ikke når kroppen ikke spiller på lag, og da skal jeg i hvert fall ikke gå skirenn.

– Er du frisk?

– Jeg er litt tett i nesen, og det har jeg vært en god stund. Jeg føler meg ikke helt rå. Da er det bare å komme seg hjem, sier Iversen.