FORDEL: Daniel-André Tande etter kvalfiseringen i Bergiselbakken i Innsbruck. I forgrunnen Stefan Kraft.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORDEL: Daniel-André Tande etter kvalfiseringen i Bergiselbakken i Innsbruck. I forgrunnen Stefan Kraft. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Tande-rivaler slått ut av sykdom

Det østerrikske laget rammet av magesjau før hoppukeavslutningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

INNSBRUCK (TV 2): I formiddag kom meldingen om at verken Michael Hayböck, eller Severin Freund starter i dagens renn i Bergisel-bakken. Årsaken er at de har fått omgangssyke.

– Det vi har hørt er at Hayböck har reist hjem, og at Stefan Kraft også er syk. Men han har valgt å hoppe her i dag, sier Tom Hilde til TV 2.

Gjør tiltak

Medisinsk ansvarlig for det norske laget, Lars Haugvad, sier at guttene har fått streng beskjed om å skjerpe rutinene.

– Vi har allerede gode rutiner. Guttene har med seg sprit for håndvask i bagen, og kommer til å være enda mer forsiktig enn vanlig, sier han til TV 2.

Det bekrefter Tom Hilde.

– Så har vi fått beskjed om å holde oss langt unna østerrikerne, smiler han.

Spørsmålet er om sykdommen vil påvirke Stefan Kraft, som er nummer to i sammendraget. Knappe fem poeng foran Daniel-André Tande.

– Jeg tror ikke det vil prege Kraft i dag. Så lenge han greier å holde ting inni seg, he, he, så bør det gå greit å hoppe i dag, ler Hilde.

Men han tror Kraft kan få en reaksjon senere.

– Det tærer på kroppen, og han vil få det verre med å restituere seg inn mot Bischofshofen, mener Hilde.

Ustabile forhold

Den største utfordringen til hopperne blir nok forholdene i Innsbruck. Tradisjonen tro blåser det på renndagen, og under prøvehoppingen har vi allerede sett at vinden har variert kraftig.

Siden Hayböck og Freund skulle møtes i duell, og begge har trukket seg, blir det bare 48 hoppere på start. Og arrangøren gir plass til én ekstra lucky loser i finalen.