Glem Ajax og Cruyff: Walisisk fotball-lag slo utrolig verdensrekord

– Vi sammenligner oss ikke med Ajax på noen som helst måte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like før nyttår skrev det walisiske laget The New Saints seg inn i fotballhistorien i 2-0-seieren over Cefn Druids.

Glem Ajax
Seieren var lagets 27. på rad – en bragd ingen andre har klart før dem. Rekordknuserne passerer dermed mesterlaget til Ajax fra 1971/1972-sesongen, som med Johan Cruyff i spissen vant 26 kamper på rad og erobret alt de tok i. Til sammenligning kan The New Saints skryte av ti walisiske Premier League-titler.

– Vi sammenligner oss ikke med Ajax på noen som helst måte. På et personlig plan og nasjonalt plan er det en fantastisk prestasjon å være der oppe med dem. Vi sammenligner oss ikke med dem, men prestasjonen bør ikke bli sett ned på. Jeg er veldig stolt over meg selv og spillerne, sier trener Craig Harrison.

Se scoringene fra rekordkampen og intervju med treneren i videovinduet øverst på siden!

Røk ut mot RBKs overmenn
The New Saints har vunnet walisisk Premier League de siste fem sesongene. Klubben ble stiftet som Llansantffraid F.C i 1959, men skiftet av sponsorgrunner navn til Total Network Solutions F.C i 1997. I 2003 ble de slått sammen med Oswestry Town fra den engelske siden av grensen, og siden 2006 har de hatt sitt nåværende navn. Klubben har også vunnet «The Double» fire av de siste fem sesongene.

Men til tross for suksess på walisisk jord, sliter The New Saints i Europa. Klubben kom seg riktig nok til tredje kvalifiseringsrunde i Mesterligaen i 2010, men der ble det stopp i møte med belgiske Anderlecht.

I likhet med Rosenborg ble APOEL for sterke i denne sesongens kvalifisering til Mesterligaen. 0-0 på hjemmebane var et overraskende resultat for The New Saints, men som RBK også gjorde tapte de 0-3 på bortebane i Kypros.

Det er sist The New Saints avsluttet et kamp med tap.

Seiersrekken til Ajax, som nå ikke er historisk lenger, kom til etter 19 seirer i Æresdivisjonen, fire i europecupen og tre i den nederlandske cupen. Ifølge BBC var Ajax én kamp unna å tangere rekorden i 1995/1996-sesongen med spillere som Edwin van der Sar, Frank og Ronald de Boer, Edgard Davids og Jari Litmanen på laget.