NØKKELSPILLERE: Målvakt Sergej Bobrovsky og kaptein Nick Foligno har vært sentrale i Columbus Blue Jackets' seiersrekke.
NØKKELSPILLERE: Målvakt Sergej Bobrovsky og kaptein Nick Foligno har vært sentrale i Columbus Blue Jackets' seiersrekke. Foto: Kirk Irwin

– Selvtilliten deres har gått gjennom taket

Nå er Columbus Blue Jackets en seier fra NHL-rekorden.

Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers 3-1:

– Kanskje vet vi hvorfor det har gått så bra. Og fortsatt går bra. John Tortorella kjører fortsatt på tvers gjennom landet fra World Cup i Toronto til Ohio. Denne Blue Jackets-sesongen er bare noe som er inne i hodet hans. En deilig dagdrøm der alt som kan gå bra i sesongen som kommer, gjør nettopp det, skrev Pat Iversen i SB Nation da Columbus Blue Jackets plutselig var NHLs beste lag før jul.

Og dagdrømmen til Blue Jackets-treneren ser ikke ut til å ha noen ende.

I natt vant de 3-1 over Edmonton Oilers, og tok med det sin 16. strake seier.

Nå er de bare en kamp fra å tangere NHL-rekorden til Pittsburgh Penguins fra 1992/93-sesongen.

Espen Shampo Knutsen og Ole-Kristian Tollefsens gamle lag kan skrive historie hjemme mot Washington Capitals natt til fredag. Da kan de dele rekorden med superlaget til Penguins, anført av Mario Lemieux.

Og interessen for laget har eksplodert i Columbus. Nå må fansen være på plass flere timer før kamp dersom de vil ha parkeringsplass i nærheten av Nationwide Arena.

Dette nyter den italienske restauranten Buca di Beppo godt av.

– I fjor gjorde de det ikke så veldig bra. Da hadde vi fire eller fem servitører på jobb en vanlig tirsdagskveld. Nå kan vi legge til 12, 15 og noen ganger 19 i helgene når vi blir bombardert med bookinger. Omsetningen går fantastisk, sier restaurantsjef Jonathan Priest til Fox Columbus.

Blue Jackets har hatt store navn som Sergej Fedorov, Rick Nash, Marian Gaborik og Jakub Voracek, men har aldri solgt flere trøyer enn de gjør nå.

Og det med et lag nærmest blottet for stjerner.

– Jeg tror det er første gang på mange år at vi har så mange spillere fra topp til bunn å velge blant. I mange år var det bare en eller to stykker. Nå kan man velge blant 15, 16 spillere, sier leder for Blue Line Team Store Mark Karr.

Cam Atkinson, William Karlsson og Nick Foligno scoret målene da Oilers ble slått.

– Den virkelige årsaken til seiersrekken er at Blue Jackets tror på seg selv. Selvtilliten deres har gått gjennom taket. Når du ser på dette laget, så er det ingen grunn til å tro at de kan tape. De har alt, skriver ESPNs Joe McDonald.

Skulle de slå Capitals natt til fredag, kan de ta rekorden alene mot Mats Zuccarello og New York Rangers natt til søndag.

Zuccarello var ikke involvert i scoringen da Rangers tapte 1-4 for bunnlaget Buffalo Sabres.