RØMTE: Politistyrker er onsdag på plass ved fengselet for inspeksjon av fengselsmuren. Over 150 fanger kom seg ut etter et angrep mot fengselet i sørlige Filippinene.
RØMTE: Politistyrker er onsdag på plass ved fengselet for inspeksjon av fengselsmuren. Over 150 fanger kom seg ut etter et angrep mot fengselet i sørlige Filippinene. Foto: Ferdinandh Cabrera/AFP

over 150 fanger på rømmeN:

Masseflukt etter angrep mot filippinsk fengsel

Over 150 fanger skal være på rømmen etter et angrep mot et fengsel sør på Filippinene. Myndighetene mistenker at muslimske opprørere sto bak angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Masseflukten er den mest omfattende på mange år, opplyser myndighetene.

Ifølge Reuters rømte over 150 fanger i angrepet.

Fengselsdirektør Peter Bongat sier en fengselsvakt ble drept og en innsatt såret i skuddvekslingen som oppsto da titalls væpnede menn stormet fengselet i byen Kidapawan på Mindanao like før daggry onsdag.

Fengselet huset over 1.500 innsatte, og minst 158 av disse har rømt. Ifølge fengsesdirektøren er kun fire pågrepet.

Frykt i landsbyer

Politi og soldater søker etter de øvrige rømlingene. En av dem som flyktet, ble tatt i en landsby i nærheten, der innbyggerne var vekket av skuddvekslingen ved fengselet.

– Vi hørte skytingen og forberedte oss på å forsvare landsbyen. Vi var redd rømlingene skulle prøve å komme hit og skjule seg eller ta gisler, forteller landsbyleder Alexander Austria.

Årelang konflikt

Mindanao har vært åsted for en årelang konflikt mellom regjeringen og muslimske separatister og opprørere.

Blant de mest kjente gruppene er Moro islamistiske frigjøringsfront (MILF) og islamistgruppen Abu Sayyaf. I september i fjor ble norske Kjartan Sekkingstad sluppet fri etter å ha vært holdt som gissel av Abu Sayyaf i nesten et år.

(TV 2/NTB)