Falske tv-reparatører slo til igjen –  lurte eldre damer

Politiet oppfordrer folk til å være på vakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før jul advarte Oslo-politiet om falske tv-reparatører som lurte eldre og tok fra dem bankkortene.

I november ble en 91-åring forsøkt svindlet, men kvinnen lot seg ikke lure og krevde at den falske reparatøren måtte vise identifikasjon.

I romjulen ble også en kvinne i 90-årene forsøkt svindlet av en falsk «NRK-reparatør» på Skullerud.

Politiet opplever så mange tilfeller av denne typen svindel at de har opprettet en egen etterforskningsgruppe på Manglerud.

Tirsdag kveld melder politiet om to nye tilfeller i østlandsområdet, på Borgen i Asker og på Sloreåsen i Oslo.

På Sloreåsen ble en kvinne i slutten av 80-årene fralurt to bankkort av en mann som hevdet han var fra kabelselskapet GET. Svindleren lurte til seg bankkortene, men fikk ikke ut penger. Svindelen er anmeldt, og politiet etterforsker saken.

På Borgen ble en kvinne i begynnelsen av 90-årene i ettermiddag lurt til å gi fra seg bankkortet sitt til noen som sa de var fra et tv-selskap. Nå maner politiet folk til å utvise stor forsiktighet med å slippe inn fremmede med uklart ærend.

– Det er tydeligvis samme modus som tidligere. På Sloreåsen har fornærmede trodd at gjerningsmannen har vært fra et kabelselskap. Politiet oppfordrer folk til å være på vakt, og ikke slippe folk innenfor døren før de har fått sjekket med firmaet at det er legitime reparatører det dreier seg om, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Oslo politidistrikt til TV 2.