Forren kåret til verste januarkjøp i 2013

Vegard Forren havnet på flopplisten til anerkjent storavis.

Den anerkjente engelske avisen The Guardian har kåret de dårligste kjøpene siden januarvinduet ble innført i 2003.

På den lite flatterende listen finnes navnet til en nordmann. Den engelske storavisen utpeker nemlig Vegard Forren til den dårligste signeringen i januarvinduet for tre år siden.

Se reportasje fra da TV 2 Sporten besøkte Forren i Southampton i 2013 øverst!

Vegard Forren ble som kjent solgt fra Molde til Southampton 16. januar 2013 for om lag 42 millioner kroner, og skrev under på en tre og et halvtårskontrakt med klubben som sikret stopperen over ti millioner kroner i årslønn.

– Han sa det var en drøm
Men etter et halvt år i Southampton, og uten å ha spilt ett eneste minutt i Premier League da klubben beholdt plassen, ble Forren solgt tilbake til Molde.

– Den norske fotballspilleren takket nei til et prøvespill med Liverpool da Molde ble enig med Southampton om en overgang, og Forren uttalte at «det var en drøm som gikk i oppfyllelse» da han signerte. Men han ble ikke lenge i klubben. For på dagen overgangen ble fullført sparket Southampton Nigel Adkins og erstattet ham med Mauricio Pochettino. Den påfølgende sommeren, og uten noen kamper for klubben, uttalte spillerens agent at tålmodigheten var slutt. Tre uker senere returnerte Forren til Molde, skriver The Guardian i sin begrunnelse for hvorfor Forren var det dårligste kjøpet av samtlige i januar 2013.

TV 2-ekspert Petter Myhre blir ikke overrasket over at Forren havnet på The Guardians liste over de dårligste januarkjøpene siden 2003.

– Det er jo ikke så rart med tanke på at han ikke fikk spille ett eneste minutt. Han ble hentet fordi han var landslagsspiller og hadde et godt navn og rykte i Norge. Southampton hadde jo hatt suksess med norske spillere før, og hatt Claus Lundekvam som kaptein. De trodde nok at det skulle gå vesentlig bedre enn det gjorde, oppsummerer Petter Myhre.

– Et trenerskifte betyr ofte døden for en spiller
Myhre tror managerskiftet var en av hovedårsakene til at Forren ble en flopp på St. Mary’s.

– Til Forrens forsvar så ble han jo hentet den samme dagen som manageren som hentet ham fikk sparken. Det er ofte døden for en spiller. En ny manager vil sette sitt preg på laget og hente sine spillere, og det gjorde ikke akkurat jobben lettere for Vegard Forren, poengterer Myhre.

Eksperten tviler imidlertid på at Vegard Forren selv bryr seg nevneverdig om å ha havnet på The Guardians floppliste.

– Jeg tror han ikke bryr seg om det. Forren irriterer seg nok mer over at han ikke fikk muligheten i Southampton og er nok først og fremst skuffet over at han ikke lyktes. Slike lister er dessuten veldig subjektive, minner Petter Myhre om.

Disse ble kåret til de dårligste januarkjøpene i Premier League siden 2003 av The Guardian:

2003: Michael Ricketts, Bolton til Middlesbrough, £3.5m
2004: José Antonio Reyes, Sevilla til Arsenal, £20m
2005: Jean-Alain Boumsong, Rangers til Newcastle, £8.2m
2006: Hossam Ghaly, Feyenoord til Tottenham
2007: Julius Aghahowa, Shakhtar Donetsk til Wigan, £3.5m
2008: Afonso Alves, Heerenveen til Middlesbrough, £12.7m
2009: Savio Nsereko, Brescia til West Ham, £9m
2010: Michel, Sporting Gijón til Birmingham, £3m
2011: Jean Makoun, Lyon til Aston Villa, £6m
2012: Marvin Sordell, Watford til Bolton, £3.2m
2013: Vegard Forren, Molde til Southampton, £4.2m
2014: Kostas Mitroglou, Olympiakos til Fulham, £12.4m
2015: Andrej Kramaric, Rijeka til Leicester, £9.7m
2016: Oumar Niasse, Lokomotiv Moskva til Everton, £13.5m