Mercedes E-klasse, BMW X5 og Subaru Forester har én ting til felles: Fornøyde eiere!
Mercedes E-klasse, BMW X5 og Subaru Forester har én ting til felles: Fornøyde eiere!

Disse eierne er mest fornøyd med bilen sin

Ny bilguide gir deg eiernes egne erfaringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bilkjøp kan være en skummel affære. En bil koster mye penger, selv om den er brukt. Og hvis/når noe går galt underveis, blir det enda dyrere.

Viktig er det også at bilen passer til behovet både i form av plass og praktiske løsninger.

Det er med andre ord mye å ta hensyn til før du tar et valg. Hva er egentlig bra – og hva er ikke fullt så bra?

En helt ny bilguide

Dette skal vi Broom forsøke å gjøre litt enklere. Før jul lanserte vi vår nye bilguide. Her ber vi norske bileiere fortelle hva de synes. Rett og slett for at andre skal kunne lese om erfaringene eierne av forskjellige biler har gjort seg.

Den typen tilbakemelding er sannsynligvis den mest riktige, ærlige og dermed verdifulle informasjonen man kan få om en bil man vurderer å kjøpe.

Heldigvis har mange fulgt oppfordringen om å legge inn sine brukererfaringer. Faktisk så mange at vi nå begynner å få et bra grunnlag for å kunne hente ut statistikk rundt ulike modeller.

Mercedes til topps

Av de som har lagt inn bilene sine så langt, er det eiere av forrige generasjon Mercedes E-klasse (årsmodell 2009 - 2016), som er aller mest fornøyd.

Mercedes E-klasse går helt til topps!
Mercedes E-klasse går helt til topps!

I gjennomsnitt oppnår denne E-klassen en score på 9,0. Det eierne framhever er kjøreglede/komfort og kvalitet, som begge får en score på 9,4. Det de er minst fornøyde med er økonomien. Altså at den er dyr å kjøpe/eie.

29 brukervurderinger ligger til grunn for dette antallet. Det er ikke veldig mange, men nok til at det er mulig å trekke noen foreløpige slutninger.

Les flere Mercedes-vurderinger her:

Subaru på andreplassen

På plassen bak finner vi Subaru Forester fra mellom 2008 og 2013, den oppnår en score på 8,7.

Forester er en ujålete, men bra bil.
Forester er en ujålete, men bra bil.

Også her er kvaliteten det som eierne rangerer høyest, til og med høyere enn hos Mercedesen – med 9,6 poeng av 10 mulige.

Kjøreglede og drivstofforbruk trekker litt ned.

14 eiere av denne Forester-generasjonen har lagt inn sine erfaringer. Igjen tar vi forbehold for at volumet er relativt lavt.

Eier du en Subaru? Fortell oss om den her:

Populær X5

På tredjeplass finner vi BMW X5 av nest siste generasjon, det vil si modellen som gikk fra 2007 til 2013. Den oppnår en score på 8,4.

Ikke overraskende er det kjøregleden eierne her setter aller mest pris på med 9,2 poeng, mens både plass og kvalitet gis 9,0 poeng.

Men forbruk og økonomi trekker noe ned. Seks vurderinger ligger til grunn her.

Som alltid – BMW byr på gode kjøreegenskaper. 
Som alltid – BMW byr på gode kjøreegenskaper. 

Les flere BMW-vurderinger her:

Det koster å være kar ...

Om vi skal forsøke oss på en slags konklusjon av ovennevnte, må det bli at det koster å være kar. Begge premiumbilene (Mercedes og BMW, om noen skulle være i tvil...) scorer bra på kjøreglede, men oppleves som litt dyre å eie.

De som kjører Subaru Forester har det kanskje ikke like morsomt/komfortabelt bak rattet, men de er til gjengjeld svært godt fornøyd med økonomien i bilholdet.

Og helt på bunnen finner vi...

I lister og statistikker er det også interessant å se hva som havner helt nederst.

På vår liste basert på eiernes egne erfaringer, finner vi Peugeot 407, fra mellom 2004 og 2010 på sisteplass. Eierne er misfornøyd med både kvalitet og økonomi. Dette henger jo gjerne sammen. Hyppige verkstedbesøk koster penger.

Disse punktene gis 4,3 i score. Men også Peugeot 407-eierne har lyspunkter. De er nemlig godt fornøyd med kjøreegenskapene, som belønnes med 8,3 poeng.

Les vurderingene her:

Hvis du vurderer å kjøpe bil – ny eller brukt – bør du absolutt sjekke vår bilguide for å se eiernes meninger før du handler. Du finner den her:

Vi vil gjerne også vite hva du synes om din bil. Legg inn dine egne vurderinger her:

Peugeot 407 er god å kjøre, men ...
Peugeot 407 er god å kjøre, men ...