Wenche rocker kjøkkenet med restemat

Rockerne Kristopher Schau og Roar Nilsen fra The Dogs gjester Wenches kjøkken. Dagens rett er en grønnsakssuppe basert på grønnsaksrester man finner i kjøleskapet nå som julen er over. Gutta lar seg imponere og inspirere! Kanskje dette blir den nye turnésuppen?

Hot januar «restesuppe»

(Fri for egg, melk og gluten)

  • 200 g røde linser
  • 2 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1–3 ss finrevet/finhakket frisk ingefær (3 ss sterk!)
  • 5-6 gulrøtter ev andre grønnsaksrester/tomat, paprika fra kjøleskapet (bruk det du har før det blir kastet)
  • 2-3 ss olje
  • 1 ss spisskummen, malt
  • Evt. litt kajennepepper
  • Salt og pepper
  • Saft av lime eller sitron
  • Ca 1 ½ l grønnsakkraft eller vann
  • Ev 1-2 dl kokosmelk
RESTESUPPE: Bruk restene i kjøleskapet og tryll frem en nydelig grønnsaksuppe! Foto: TV 2 
RESTESUPPE: Bruk restene i kjøleskapet og tryll frem en nydelig grønnsaksuppe! Foto: TV 2 

Skyll linsene under rennende kaldt vann og la ligge i vann i 5-10 min.

Rens og finhakk løk, hvitløk og ingefær.

Rens og del gulrøtter/grønnsaker i biter.

Varm opp olje i en kasserolle, surr løk og hvitløk til løken er blank.

Tilsett spisskum, ingefær og gulrøtter/grønnsaker og linser og la surre 2-3 min.

Tilsett kraft og la småkoke til grønnsakene er møre, 20-25 min.

Kjør suppen glatt med en stavmikser.

Smak til med lime/sitron, salt, pepper og ev mer kajennepepper eller chilipulver og spisskummen.

Ønsker du en suppe med fyldigere konsistens ev mildere på smak, kan du tilsette litt kokosmelk.