Wenche rocker kjøkkenet med restemat
Rockerne Kristopher Schau og Roar Nilsen fra The Dogs gjester Wenches kjøkken. Dagens rett er en grønnsakssuppe basert på grønnsaksrester man finner i kjøleskapet nå som julen er over. Gutta lar seg imponere og inspirere! Kanskje dette blir den nye turnésuppen?
Hot januar «restesuppe»
(Fri for egg, melk og gluten)
- 200 g røde linser
- 2 løk
- 3 fedd hvitløk
- 1–3 ss finrevet/finhakket frisk ingefær (3 ss sterk!)
- 5-6 gulrøtter ev andre grønnsaksrester/tomat, paprika fra kjøleskapet (bruk det du har før det blir kastet)
- 2-3 ss olje
- 1 ss spisskummen, malt
- Evt. litt kajennepepper
- Salt og pepper
- Saft av lime eller sitron
- Ca 1 ½ l grønnsakkraft eller vann
- Ev 1-2 dl kokosmelk
Skyll linsene under rennende kaldt vann og la ligge i vann i 5-10 min.
Rens og finhakk løk, hvitløk og ingefær.
Rens og del gulrøtter/grønnsaker i biter.
Varm opp olje i en kasserolle, surr løk og hvitløk til løken er blank.
Tilsett spisskum, ingefær og gulrøtter/grønnsaker og linser og la surre 2-3 min.
Tilsett kraft og la småkoke til grønnsakene er møre, 20-25 min.
Kjør suppen glatt med en stavmikser.
Smak til med lime/sitron, salt, pepper og ev mer kajennepepper eller chilipulver og spisskummen.
Ønsker du en suppe med fyldigere konsistens ev mildere på smak, kan du tilsette litt kokosmelk.