Wenger klager på kamp-oppsettet: – Helt utrolig

Arsène Wenger mener han ikke har sett et mer urettferdig kampoppsett på sine 20 år som Arsenal-manager.

Se Bournemouth-Arsenal på TV 2 Sport Premium og Sumo kl. 20.45!

Arsenal er ett av lagene som får mest har fått mest hviletid i den krevende juleperioden i Premier League, men manager Arsène Wenger er likevel misfornøyd med oppsettet.

I forkant av tirsdagens kamp mot Bournemouth, som spilles i overkant av 48 timer etter seieren over Crystal Palace, fyrer Wenger løs.

– Det er den mest ujevne juleperioden jeg har sett på mine 20 år om man ser på terminlisten. Forskjellene i hviletid er helt utrolig. Sammenlignet med andre lag er det utrolig, sier Wenger ifølge BBC.

Som TV 2 skrev om i forkant av julehøytiden er Chelsea det laget i Premier League som får dersidert mest hvile mellom kampene. Antonio Contes menn har til sammen sju rene hviledager mellom første og siste kamp i høytidsperioden. De blå har også tre dager mellom kampen på nyttårsaften og møtet med Tottenham onsdag, mens en en rekke av Premier League-lagene bare får 48 timer mellom kampene i starten på det nye året.

Verst har det gått utover Southampton, som mandag spilte sin siste av tre kamper der man bare har hatt tre rene hviledager i perioden fra 28. desember til 2. januar. Urettferdig, har mange ment.

– Jeg vet ikke lenger om Premier League er herre over terminlisten. Vi må akseptere at kampene velges av tv-kanalene, men jeg må si at noen lag er heldigere enn andre på den fronten, sier Wenger.

Et tett kampprogram har ført til slitne bein og påfølgende rotering på lagoppstillingene for managerne i Premier League. José Mourinho brukte det til sin fordel da han byttet inn Marcus Rashford i andre omgang mot West Ham for å sette press på en sliten Håvard Nordtveit. Wenger kommer også til å gjøre endringer på laget til tirsdagens kamp.

Aaron Ramsey, Francis Coquelin, Shkodran Mustafi og Alex Oxlade-Chamberlain kan alle bli å finne i startoppstillingen etter å ha startet på benken i forrige kamp. Mesut Özil sliter fremdeles med sykdom og er usikker til bortekampen på Vitality Stadium.