Har fått 1,3 millioner etter Listhaug-video

– Jeg synes det er fantastisk å kunne bidra til å sette søkelyset på en så viktig sak som forfølgelsen av kristne i verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den kristne organisasjonen Åpne Dører har fått inn 1,3 millioner kroner i gaver etter innvandringsminister Sylvi Listhaug og statssekretær Fabian Stang la ut en video der de oppfordret folk til å gi penger til kristne som blir forfulgt.

Videoen var et svar til skuespiller Kristoffer Joners Facebook-aksjon til støtte for Norsk Organisasjon for Asylsøkere - NOAS.

Listhaug og Stang oppfordret folk til heller å gi penger til kristne forfulgte enn til NOAS, og Listhaug sier til TV 2 at hun er glad for at hun har bidratt til å sette søkelyset på situasjonen for disse.

– Jeg synes det er fantastisk å kunne bidra til å sette søkelyset på en så viktig sak som forfølgelsen av kristne i verden. Dette er et tema som dessverre får lite oppmerksomhet her hjemme. At dette har gitt Åpne Dører penger til å kunne hjelpe flere mennesker i en vanskelig situasjon er jeg veldig glad for, sier Listhaug til TV 2.

Generalsekretær i Åpne Dører, Morten Askeland sier at de vanligvis får inn flere millioner i desember, og at de får inn rundt 30 millioner i løpet av et år.

– Vi har prøvd å skille ut det som har kommet som et resultat av denne aksjonen, og det er beregnet til å være mellom 1,2 og 1,3 million kroner.