LIVSFARLIG LEK: En 34-åring ble alvorlig skadd etter livsfarlig lek med dynamitt nyttårsnatten.
LIVSFARLIG LEK: En 34-åring ble alvorlig skadd etter livsfarlig lek med dynamitt nyttårsnatten. Foto: Morten Sæle

34-åring alvorlig skadd etter «russisk rulett» med dynamitt

– Det var noen kraftige smell som kom, sier lensmann Kjell-Idar Vangberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har ikke vært borti det før, men har hørt om at lignende har skjedd, sier lensmann Kjell-Idar Vangberg i Nordhordland om den livsfarlige dynamittleken som fant sted i Fonnes nyttårsnatten.

En 40 år gammel mann fra Nordhordland nekter å fortelle hvor han fikk tak i dynamitten som ble brukt i en ulykke natt til 1. nyttårsdag, opplyser lensmannen i Nordhordland.

En 34 år gammel mann ble alvorlig skadd da han og den 40 år gamle kameraten tente på dynamittkubber og kastet dem fra terrassen til et hus i Austrheim kommune i Nordhordland.

Politiets bombegruppe fra Oslo ble også tilkalt for å gjennomsøke huset etter mer sprengstoff.

Lensmannen bekrefter at de to mennene lekte en slags «russisk rulett» med dynamitten:

– Slik vi har fått det opplyst, har de brukt dynamitt og tennere, og fyrt opp og kastet utover plenen fra terrassen. Det var noen kraftige smell som kom, sier lensmann Kjell-Idar Vangberg til TV 2.

Lensmannen sier at den livsfarlige leken endte med at det gikk galt.

– Til slutt gikk det galt, og en smalt mens han fortsatt holdt i den. Den yngste av dem ble alvorlig skadd, sier Vangberg til TV 2.

– Hører ikke hjemme på nyttårsaften

Lensmannen i Nordhordland karakteriserer denne formen for «nyttårslek» som svært risikabel, særlig med tanke på at de to var påvirket av alkohol.

– Det er jo farlig, og vi ser alvorlig på det. Dynamitt hører ikke hjemme på nyttårsaften, og spesielt ikke hvis du er beruset i tillegg. Dette er dynamitt som mest sannsynlig er tilegnet på ulovlig måte, så vi ser alvorlig på selve hendelsen, sier Vangberg.

Lensmannen sier at 40-åringen ikke har villet fortelle politiet hvordan han fikk tak i dynamitten og tennerne. 40-åringen er foreløpig siktet for ulovlig besittelse av dynamitt, bruk av sprengstoff uten tillatelse og forvoldelse av skade.

– Han ønsker ikke å opplyse hvor han har fått dette fra. Vi vil jobbe videre med det, for å se om vi har mulighet til å kunne finne ut av det. Det er ikke bra at folk som ikke er kyndige med dynamitt, får fatt i dynamitt, sier lensmann Vangberg.