Politiet slipper nytt bilde av mistenkt massedrapsmann

Politiet jakter fortsatt på mannen som drepte 39 mennesker på en nattklubb i Istanbul nyttårsaften. Mandag kveld gikk politiet til aksjon i en av Istanbuls forsteder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag kveld distribuerer politiet nok et bilde av mannen som er mistenkt for angrepet på nattklubben. Bildet er hentet fra en video mannen har tatt av seg selv. (Video øverst i artikkelen)

En person pågrepet

Mandag kveld pågår en stor politiaksjon i Istanbul-forstaden Zeytinburnu, og én person er pågrepet, skriver den tyrkiske avisen Hurriyet.

Vedkommende som er pågrepet skal ha forsøkt å flykte fra politiet ved å hoppe ned fra en balkong, men ble innhentet.

Dette skal ikke være gjerningsmannen, selv om politiet tidligere har sagt at aksjonen hadde en sammenheng med terrorangrepet.

En reporter fra nyhetsbyrået Associated Press som var på stedet, sier politiet dro fra boligen uten å ha pågrepet noen.

Fingeravtrykk og bilde

Mandag ettermiddag sendte tyrkisk politi ut et bilde av mannen de mener stod bak angrepet på nattklubben Reina i Istanbul natt til søndag.

Myndighetene har fingeravtrykk og en grunnleggende beskrivelse av mannen, sier visestatsminister Numan Kurtulmus, ifølge AP.

– Politiet er nå i ferd med å identifisere ham, sier Kurtulmus.

Gjerningsmannen, antas ifølge anonyme sikkerhetskilder å være fra et land i Sentral-Asia.

Pågrep åtte

Åtte personer er pågrepet i forbindelse med angrepet, meldte CNN tidligere i dag. Ifølge nyhetsbyrået AP skal ikke mannen som sto bak selve skytemassakren være blant dem.

Det er antiterroravdelingen av Istanbul-politiet som har pågrepet de åtte personene. De er siktet for å ha koblinger til gjerningsmannen bak angrepet, skriver nyhetsbyrået AFP.

39 drept

TERRORMISTENKT: Denne mannen er mistenk for å stå bak angrepet på nattklubben Reina i Istanbul nyttårsaften. 39 mennesker ble drept. Bildet ble sendt ut mandag ettermiddag. 
TERRORMISTENKT: Denne mannen er mistenk for å stå bak angrepet på nattklubben Reina i Istanbul nyttårsaften. 39 mennesker ble drept. Bildet ble sendt ut mandag ettermiddag.  Foto: tyrkisk politi / AFP

39 mennesker ble drept og 69 personer skadet i angrepet på den eksklusive nattklubben Reina ved bredden av Bosporos-stredet i Istanbul natt til første nyttårsdag.

Ifølge BBC ankom mannen i taxi og sprang inn på utestedet. Han skal ha avfyrt minst 180 skudd før han flyktet fra stedet.

Terrorgruppen IS har tatt på seg angrepet for angrepet, ifølge Al Jazeera.

Kurtulmus er overbevist om at terroraksjonen mot nattklubben var et svar på det han hevder er Tyrkias vellykkede militæroperasjon mot de ytterliggående islamistgruppa IS i Syria. Den operasjonen kommer til å fortsette, lover han.

– Uansett hvor de gjemmer seg i 2017, så vil vi spore dem opp. Med Guds vilje og med støtte fra folket, vil vi med hele nasjonens kapasitet tvinge dem i kne, sier han.

(TV 2/ NTB)

Saken oppdateres