Tande trente alternativt etter hopp-triumfen

Daniel-André Tande (22) tar hoppukesuksessen med knusende ro.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sesongens største hopprenn på 2017s første dag gikk Daniel-André Tande (22) helt til topps. Til tross for en stor første nyttårsdag er han rolig som skjæra på tunet dagen derpå.

– Natten har vært akkurat som normal. Jeg sov som en stein, og var fremdeles trøtt da jeg våknet. Som vanlig, smiler Tande til TV 2 fra en gymsal i Innsbruck.

Se Tande vinne i Garmisch-Partenkirchen i videovinduet øverst på siden!

Hopplaget trente innendørs mandag. Mens lagkameratene spilte fotball, stod Tande for seg selv og forsøkte å sette ballen i basketballkurven. En ankelskade hindrer ham fremdeles i å ta del i fotballøktene.

– Jeg tror de fleste har sett kulen på ankelen hans. Den er ikke fotballvennlig, sier Lars Haugvad til TV 2.

– Han hoppet langt i Engelberg. Før det hadde han et fall før sesongen i Vikersund. Derfor legger vi tilrette for at han trener alternativt.

Han er klar på at det er null grunn til bekymring, og understreker at Tande tåler å hoppe med litt smerte.

– Vi prater en del. Vi undersøker dersom han får vondt, for å se om det forverrer seg. Så snakker vi med de vi har hjemme. Og få han selv til å forstå at han ikke er skadet, sier Haugvad.

Så langt har den oppskriften fungert utmerket. Tande er i høyeste grad med i kampen om å vinne Hoppuka sammenlagt. Det er bare 5,8 poeng opp til ledende Kamil Stoch fra Polen.

Det tredje rennet i Hoppuka er i Innsbruck onsdag.

LEGGER GRUNNLAGET: Daniel-André Tande spilte basketball mens lagkompisene spilte fotball på dagens trening.
LEGGER GRUNNLAGET: Daniel-André Tande spilte basketball mens lagkompisene spilte fotball på dagens trening. Foto: Bendiksby, Terje