ÅRETS JULENISSE: Petter Northugs Tour-nei ga Sjur Røthe billett til Tour de Ski. Nå takker vossingen Northug.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
ÅRETS JULENISSE: Petter Northugs Tour-nei ga Sjur Røthe billett til Tour de Ski. Nå takker vossingen Northug. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: Bertinussen, Rune Stoltz

– Det var årets julepresang jeg fikk fra Petter Northug

Sjur Røthe er glad for at han fikk mulighet til å være med i Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en resultatmessig svak høstsesong slo Sjur Røthe tilbake med en sterk 4. plass i det første skirennet i 2017.

– Det er moro å være tilbake. 2017 begynte bra for meg, sier Røthe til TV 2.

Vossingen skulle egentlig ikke gått Tour de Ski. Da Petter Northug måtte droppe Tour de Ski åpnet det seg en mulighet for Røthe. Northug-reserven benytter muligheten til å takke lagkameraten.

– Jeg er takknemlig for julepakken han kom med i år. Jeg kan takke ham for at jeg får lov til å være med her nede og feire både romjul og nyttår. Det er vel årets beste julepresang, selv om jeg fikk mange fine gaver, smiler Røthe.

Ingen kunne gjøre noe med suverene Sergej Ustjugov på fellesstarten i Val Müstair. Bak russeren fulgte Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth og Røthe. Tidligere i sesongen var 10. plassen fra 10 km fri teknikk i Lillehammer Røthes beste plassering. Derfor smakte det ekstra godt med i topp-plassering i Tour de Ski.

– Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger. Det setter jeg pris på. Jeg har pratet litt med Chris Jespersen, og han var fornøyd med klassisk-teknikken min. Det er et godt tegn, forteller Røthe.

Han har ikke noe godt svar på hvorfor resultatene ikke har kommet tidligere i sesongen.

– Jeg har følt meg pigg i mange skirenn i år uten å få resultater. At jeg fikk en 4. plass nå kan nok forklares med at jeg fikk hjelp i en fellesstart. Da er det litt mer drahjelp enn når man går alene, sier Røthe.

Sammenlagt ligger Røthe på 13. plass, ett minutt og 39 sekunder bak Ustjugov. De kommende rennene passer 28-åringen godt, så Røthe kan fort klatre mange plasser i sammendraget.

– Da jeg skrevet målene mine for årets sesong i mai i fjor var skibytte-distansen i Oberstdorf nummer to. Det blir spennende, sier Røthe.

Og tirsdag er det nettopp 20 km med skibytte som er distansen i Touren. Den påfølgende dagen er det jaktstart.