Mads Toppel blir ikke å se i Brøndby-trøyen igjen. 
Mads Toppel blir ikke å se i Brøndby-trøyen igjen.  Foto: brondby.com

Tidligere Tromsø-keeper legger opp etter knivuhell på kjøkkenet

Mads Toppel må legge keeperhanskene på hyllen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En ulykke på kjøkkenet i fjor høst ble direkte avgjørende for at Mads Toppel (34) nå velger å legge keeperhanskene på hyllen, skriver Brøndby på sine hjemmesider.

– At karrieren min er over før tiden er selvfølgelig kjedelig, for jeg hadde ikke planer om å legge hverken fotballskoene eller hanskene på hyllen ennå. Men mitt uhell på kjøkkenet gjør dessverre at jeg ikke kan gjøre jobben min som keeper. Da må tingene bli som de blir, sier Toppel.

Toppel skar seg stygt i fingeren med kniv mens han tilberedte mat.

– Kombinasjonen av den skaden og de påfølgende komplikasjoner gjør at han ikke kan delta i hverken kamper eller på keepertreningen, sier sportsdirektør Troels Bech til nettstedet.

Fortid i Norge

Fingerproblemene er imidlertid bare en del av problemene til 34-åringen.

Også kneene skranter for veteranen.

– Bruskskadene i kneet i volder ham fremdeles problemer og gjør ham ikke i stand til å spille kamp. Derfor ble vi i fellesskap blitt enige om betingelsene for å oppheve kontrakten før den gikk ut, ettersom han gjerne vil ta det neste steget i sitt liv.

Toppel gikk til Brøndby sommeren 2015, men har også en fortid i norsk fotball.

I 2010 spilte Toppel for Tromsø, der det ble 20 kamper for dansken.

Flere keeperuhell

Den danske sisteskansen er ikke den eneste som har pådratt seg skader utenfor banen som har ført til at de ikke kunne gjøre jobben sin, eller fikk ett eller annet mén av hendelsen.

Og han er langt fra den første keeperen, selv om man skulle tro at de hadde bedre grep enn de fleste.

Den spanske landslagskeeperen Santiago Canizares fikk drømmen om å spille i VM i 2002 knust etter et uhell med en aftershave-flaske. Spanjolen var uheldig og knuste flasken, og det skarpe glasset skadet tåen hans.

David James strakk en muskel i ryggen da han skulle strekke seg etter fjernkontrollen en gang. Som en sidenote kan det nevnes at samme mann hevdet at en formsvikt skyldes overdreven Playstation-spilling.

Tidligere Tottenham-keeper Kasey Keller var i ferd med å ta golfkøllene sine ut av bilen da det gikk galt for ham. Keeperen var åpenbart litt for rask på avtrekkeren, og slo ut to tenner da golfkøllene hans kolliderte med munnen.

Chelsea måtte starte 1993/94-sesongen uten førstekeeper Dave Beasant. Beasant mistet en skål og prøvde å dempe fallet med foten. Resultatet: En avkappet sene i tåen.

Les om flere bisarre skader i denne saken fra 2011.