DREPT: Emilie Meng (17) ble funnet i denne innsjøen julaften. Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen mistenkte i saken.
DREPT: Emilie Meng (17) ble funnet i denne innsjøen julaften. Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen mistenkte i saken. Foto: Privat/Martin Reinemo TV 2

Har fått 200 tips: Dette er politiets oppfordring til publikum i Emilie-saken

Det er gått ni dager siden Emilie Meng (17) ble funnet drept, men politiet har ikke pågrepet noen i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Julaften ble Emilie Meng (17) funnet død i en innsjø i Borup i Danmark.

Meng forsvant 10. juli, og politiet har i et halvt år lett etter 17-åringen.

Politiet mener at Emilie Meng ble drept, og at gjerningspersonen fortsatt er på frifot.

Tips om kjøretøy og personer

Ifølge Ekstra Bladet har politiet fått inn over 200 tips i saken, men de har likevel en klar oppfordring til publikum.

– Vi vil veldig gjerne høre fra folk. Særlig hvis de har opplysninger om dagene rundt selve forsvinningen 10. juli. Det gjelder både fra Korsør og fra Borup. Alle henvendelser er ønskelig, sier visepolitiinspektør Søren Ravn til den danske avisen.

Politiet har vært sparsomme med detaljer om etterforskningen. Tipsene fra publikum har strømmet til i de ni dagene som har gått siden Meng ble funnet. Men det er fortsatt ukjent om det er avgjørende bevis.

– Det er alt fra folk som forteller om noe de har sett, hendelser, kjøretøy de har observert eller personer de mener kan være av betydning. Mye av det kan siles bort, men resten skal jo gjennomgås og etterforskes, sier Ravn.

Det er ikke klart hvordan Emilie Meng ble drept, og svarene fra obduksjonsrapporten er ikke kjent.

Familien hennes har fortsatt ikke kunnet begrave Meng, da politiets rettsmedisinske undersøkelser fortsatt pågår.

Dansk politi har uttalt at etterforskningen vil ta tid, fordi Meng trolig har ligget lenge i vannet. De jobber ut fra en teori om at Meng ble drept i området rundt Korsør, hvor hun forsvant, for så å bli fraktet til Borup.

Familien: – Ta ned plakatene

Helt siden hun forsvant i juli har politiet fått bistand fra en stor mengde frivillige, som aldri har gitt opp håpet om at Meng skulle bli funnet. Saken om 17-åringen har berørt hele Danmark, og over hele landet har det vært hengt opp plakater av Meng.

I dagene etter at jenta ble funnet har familien til 17-åringen bedt publikum om hjelp til å fjerne alle plakatene som viser en smilende Meng.

– Siden Emilie er blitt funnet ber familien om at savnet-plakatene tas ned, heter det i en uttalelse fra familien. Det skriver Berlingske Tidende.

Det har blitt arrangert både minnestunder og fakkeltog til minne om Emilie Meng. Torsdag forrige uke samlet tusenvis seg til fakkeltoget i hjembyen Korsør.

Emilie Meng forsvant natt til 10. juli. Hun ankom Korsør med tog, etter en bytur i Slagelse. Venninnene hennes tok taxi hjem fra stasjonen, mens Emilie valgte å gå strekningen på 3,5 kilometrene til fots. Siden har ingen sett 17-åringen i live.