DREPT: Leanne Nasser (19) reiste til Istanbul for å feire nyttårsaften, men ble brutalt drept i terrorangrepet på utestedet Reina.
DREPT: Leanne Nasser (19) reiste til Istanbul for å feire nyttårsaften, men ble brutalt drept i terrorangrepet på utestedet Reina. Foto: YASIN AKGUL/Rex Features

Faren ba Leanne (19) om ikke å reise til Tyrkia: Nyttårsaften ble hun skutt og drept

På syv minutter avfyrte gjerningsmannen 180 skudd, og tok livet av 39 mennesker på nattklubben i Istanbul.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blant de 39 personene som ble drept i angrepet mot nattklubben Reina i Istanbul, er 19 år gamle Leanne Nasser.

Nasser kommer fra Israel, og reiste til Istanbul for å feire nyttårsaften sammen med tre andre venner.

Familien til 19-åringen har overfor Haaretz bekreftet at tenåringen ble drept i angrepet.

Hun er nå fløyet hjem til Israel for å begraves der mandag.

Feiring ble til mareritt

Terrorgruppen IS tok mandag på seg skylden for angrepet, men gjerningsmannen er fortsatt på frifot, og det pågår en storstilt jakt etter mannen.

Leanne skulle etter planen være i Istanbul et par dager, hovedsakelig for å feire et nytt år sammen med vennegjengen. Lørdag kveld reiste de til den populære klubben for å danse og hygge seg. Det var trolig omkring 600 personer på utestedet da terroristen gikk til angrep klokken 01.15.

New York Times skriver at faren til Nasser var bekymret for at datteren skulle reise til Tyrkia, på grunn av terrorfaren. Men Leanne valgte likevel å reise til Istanbul.

– Jeg kjenner til den utfordrende sikkerhetssituasjonen i Tyrkia. Før hun dro ba jeg henne om ikke å gjøre det. Men hun insisterte, sier Zaher Nasser.

Der ble 19-åringen brutalt skutt og drept mens hun feiret inngangen til 2017. Angrepet på utestedet varte i syv minutter og 39 mennesker ble drept, før gjerningsmannen flyktet.

Venninnen (22) til Nasser ble skutt i hånden og i benet, men overlevde angrepet. De to andre vennene kom fysisk uskadd fra angrepet.

Ble anbefalt nattklubben

Blant de drepte er elleve tyrkiske statsborgere, syv ofre er fra Saudi-Arabia, tre personer fra Libanon, tre personer fra Irak, to personer fra Tunisia, India, Marokko og Jordan. Og én person fra henholdsvis Kuwait, Canada, Israel, Syria og Russland.

Sikkerhetsvakten Faith Camak var den første som ble drept i angrepet, da gjerningsmannen tok seg inn på utestedet bevæpnet med skytevåpen. Camak ble skutt i døren.

Stephenie Deek fra Libanon sier vennens ektemann, Haykal Moussallem (35) også ble drept i angrepet. The Telegraph skriver at Haykal var på ferie i Istanbul med sin kone. De hadde kun vært gift i fem måneder og var i byen for å feire nyttår sammen.

De ble anbefalt å dra til Reina for en flott feiring av nyttårsaften.

– Han gikk på toalettet og kona ventet på ham ved bordet da det skjedde. Hun fant ham ikke og måtte flykte. Vi vet ikke hvordan han døde – bare at han er død, sier Deek.

Ettbarnsmoren Hatice Karcilar (27) var på jobb som sikkerhetsvakt på utestedet da hun ble drept. Dagen før publiserte Koc'un bilder sammen med datteren (3) på sosiale medier, hvor de kysset det tyrkiske flagget.