Mener toppdommer bør vrakes etter Zlatan-annullering

Tidligere toppdommer er ikke nådig med Lee Mason etter at han annullerte Zlatans karate-scoring.

TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no kl. 18.15: West Ham-Manchester United

Etter en litt trøblete start har både Zlatan Ibrahimovic og Manchester United fått opp dampen.

Bare Diego Costa (14) har scoret mer enn Ibrahimovics tolv scoringer i Premier League.

35-åringen har levert varene. Som forventet mener noen, andre mente at han kom til å slite med å tilpasse seg engelsk fotball.

Så langt er det lite som tyder på det, og det er ingenting den svenske supersvensken liker bedre enn å lukke kjeften på kritikere.

– Jeg kom til Premier League, og alle trodde det ikke ville være mulig, men som alltid sørger jeg for at de må spise ballene sine, sier Zlatan Ibrahimovic til The Telegraph.

– Kritikken gir meg mye energi, tro meg. Det gir meg mye energi, fordi de blir betalt for å snakke dritt, og jeg blir betalt for å spille med føttene. Det er slik jeg liker det.

– Uforståelig annullering

Han står registrert med tolv mål, men det burde trolig vært 13.

At dommer Lee Mason annullerte hans karatespark-scoring i 2-1-seieren over Middlesbrough har provosert mange – inkludert Zlatan.

– Jeg vet ikke hvorfor. Først dømte han mål, men siden endret han mening 30 sekunder senere. Men det var ikke verdt å snakke med ham. For så fort man åpner munnen får man gult kort, sier han.

Nettkjenningen ble ikke en godkjent scoring på grunn av at Mason vurderte det til å være et høyt spark.

Se situasjonen øverst.

En fatal feilvurdering som bør få konsekvenser, mener en som burde ha greie på det: Tidligere dommersjef Keith Hackett.

– Lee Mason har hatt en fin dommerkarriere, men han har passert sin best før-dato. At han valgte å annullere Zlatan Ibrahimovics mål mot Middlesbrough er et ytterligere bevis på at han bør tas bort fra Premier League, skriver Hackett i sin spalte i avisen.

Enig med Wenger

Han tror Mason bare gjettet hva som hadde skjedd, og dømte på noe som ikke var tilfellet.

– For å annullere et mål må du være 100 prosent sikker på at det har vært gjort noe ulovlig. Mason stod på kanten av 16-meterfeltet og så gjennom et overfylt straffeområde, kan ikke ha vært det. Istedet gjettet han og jeg er sikker på at han vil være skuffet over egen innsats, skriver Hackett.

Men selv etter en brøler av denne dimensjonen er Mason tilbake i aksjon allerede mandag. Da dømmer han Manchester Citys kamp mot Burnley.

Arsenal-manager Arsène Wenger skapte overskrifter da han hevdet at dommertabber ikke fikk konsekvenser.

Hackett mener franskmannen har et poeng.

– Masons prestasjoner har blitt stadig svakere over en periode, og han bør bli degradert til Football League-oppgaver så raskt som mulig, men det virker ikke særlig sannsynlig.

Tror på tittelen

Til tross for dommertabben vant Manchester United 2-1 over Middlesbrough etter to mål på to minutter rett før slutt.

Før Uniteds bortekamp mot West Ham mandag kveld står de røde djevlene nå med ti strake kamper uten tap.

Det er fremdeles 13 poeng opp til Chelsea (som har 13 seirer på rad), men Ibrahimovic, som har vunnet ligaen i alle landene han har spilt, vil ikke gi opp titteldrømmen.

– Forhåpentligvis kan vi fortsatt vinne tittelen. Vi har ikke tapt på ti kamper. Dersom de andre lagene gjør tabber, hvem vet?

– Jeg er superfornøyd, og la oss håpe at vi kan fortsette dette eventyret og kjøre på videre. Jeg kjenner meg bra. Jeg vet ikke hvor mange år jeg har igjen, men jeg nyter fotballen.

Ibrahimovic har også formet et spesielt bånd med midtbanestjernen Paul Pogba. Både på og utenfor banen har de funnet tonen.

På sin Instagram-konto har Pogba lagt ut en nyttårsmelding fra lagkameraten, mens de deler et isbad sammen.

Pogbahimovic ice bath time❄❄ @iamzlatanibrahimovic @manchesterunited #2017

En video publisert av Paul Labile Pogba (@paulpogba)