Ronda Rousey (t.v.) i kampen mot Amanda Nunes.
Ronda Rousey (t.v.) i kampen mot Amanda Nunes. Foto: Christian Petersen

Rousey fikk bank, men tjente over 500 000 kroner i sekundet

Ronda Rousey tjente mer enn nok penger til isposer for blåmerkene etter tapet for Amanda Nunes, som avspises med småpenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

29 år gamle Rousey er en superstjerne i UFC og får betalt deretter, selv om det var et år siden forrige kamp før hun møtte Nunes – og da tapte hun for Holly Holm.

Tre millioner dollar, 26 millioner norske kroner, melder mmajunkie.com at Rousey fikk for den 48 sekunder lange matchen i bantamvekt, som endte med seier til brasilianske Nunes.

Det betyr at amerikaneren innkasserte ca 540 000 kroner i sekundet i løpet av den tiden hun var i ringen.

Stjernestatusen man har gjør at pengene man får for å stille opp i boksing og MMA blir skjevt fordelt.

Selv om Amanda Nunes var tittelholder mot Rousey fikk hun bare 100 000 dollar (868 000 norske kroner) for å stille opp. Seieren gjorde at hun innkasserte nye 100 000 dollar. Totalt fikk hun da rudt 1,7 millioner kroner ut av kampen. Ikke mye sammenlignet med Rouseys lønningspose.

Moren ber henne slutte

Rousey snakket ikke med pressen verken før eller etter kampen, men sendte ut en pressemelding der hun sier at hun nå må tenke over fremtiden som MMA-utøver. 29-åringen har allerede en karriere innen film også.

– Jeg trenger å ta litt tid for å reflektere og tenke på fremtiden. Takk for at dere tror på meg og forstår, skriver hun.

Rouseys mor AnnMaria De Mars har allerede gjort sitt synspunkt på datterens videre karriere klart.

– Jeg sa det til henne allerede da hun begynte med dette. Du er smart og vakker. La dumme folk bli slått i trynet.

– Hun har masse talent og kan gjøre alt mulig. Hun kan lage film, skrive, produsere. Hun er virkelig smart, og veldig vakker, sier AnnMaria De Mars til TMZ Sports.

Begynte med judo

Rousey var judo-utøver før hun tok steget over i mixed martial arts, og hun tok blant annet en bronsemedalje i OL i Beijing. Hun har fått mye av æren for at UFC er blitt stadig mer populært – også blant kvinnene.

Nå kan karrieren gå mot slutten.

– Dette er definitivt en av mine siste kamper. Alle må se på, for dette showet varer ikke evig, sa hun i høst på «The Ellen Degeneres Show» .