Giroud med eventyrlig skorpionscoring: – Klasser bedre enn Mkhitaryans

Arsenal med viktig seier mot Crystal Palace.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal - Crystal Palace 2-0

Arsenal måtte vinne mot Palace på Emirates for å svare på Tottenhams 4-1-seier tidligere søndag - og dermed gå forbi både Tottenham og Manchester City på tabellen.

– Bare flaks
Kampen endte til slutt 2-0 etter scoringer av Olivier Giroud og Alex Iwobi. Kampen kommer nok til å huskes aller best for førstnevntes scorpionscoring.

– Jeg er på vei inn på første stolpe og får ballen litt bak meg: Jeg forsøker å ta den med hælen og jeg har maksimalt flaks. Det er bare flaks. Jeg var ikke i balanse. Det var en deilig følelse å se den gå inn. Spesielt siden jeg bommet på den første, sier Olivier Giroud etter kampen.

– Jeg har aldri gjort noe lignende før. Det er derfor jeg sier det er flaks, sier han videre.

Girouds lagkamerat, Hector Bellerin, er imidlertid ikke helt enig i at han ikke har gjort det før.

– Jeg har sett ham gjøre lignende på trening. Vi vet hva han er i stand til, sier han.

Også Arsène Wenger var fornøyd med målet.

– Det var en fantastisk kontring, det gikk fort og ballen kom bak ham. Han viste gode reflekser som overrasket alle. Det var en fantastisk scoring, skryter han.

Seieren sender The Gunners opp på tredjeplass, tre poeng bak Liverpool. Tottenham følger på tredje med 39 poeng og City ligger på fjerde med 39.

– Vi kontrollerte kampen. Vi slet litt i andreomgangen på noen cornere, men alt i alt hadde vi full kontroll på kampen, sier Arsenal-manageren.

Drømmescoring av Giroud
Crystal Palace presset høyt i åpningsminuttene, men etter hvert overtok Arsenal mer og mer. Etter seks minutter fikk Olivier Giroud en kjempemulighet til å sende Arsenal i ledelsen, men den franske spissen presterte å bomme på ballen idet han skulle bredside den inn i mål. Seks minutter senere var Alexis Sanchez på farten, men heller ikke den chilenske toppscoreren klarte å få ballen i mål.

Etter 17 minutter gjorde imidlertid Giroud det godt igjen etter bommen tidligere i omgangen. Sanchez sendte av gårde et innlegg som den franske spissen skorpionsparket via tverrliggeren og i krysset. En nydelig scoring av 30-åringen - i hans andre kamp fra start denne sesongen. Arsenal fortsatte å presse på for en ny scoring, men det ble ikke flere mål før pause.

– Det er et av tidenes vakreste mål i Premier League, skrøt Premier League-kommentator Simen Stamsø Møller i pausen. – Det går på få touch i forkant. Det er nydelig satt. En fin kombinasjon av improvisasjon og teknikk, sa han videre.

– Det er kunst av Giroud. Han har bare èn mulighet. Og det er å prøve, sa Brede Hangeland.

– Bedre enn Mkhitaryan sitt
Det er under èn uke siden Manchester Uniteds Henrikh Mkhitaryan scoret et tilsvarende mål mot Sunderland. Hangeland mener imidlertid Giroud sitt er finere.

– Det er åpenbart bedre enn Mkhitaryan sitt. Det er en nydelig prestasjon det også, men fra kortere hold. Og det er ikke så fint plassert i mål. Det er mer tilfeldig. Giroud sitt er klasser bedre, sa den tidligere Crystal Palace-stopperen.

Arsenal dominerte også etter pause og hadde full kontroll. Ti minutter ut i omgangen headet Alex Iwobi inn 2-0. Det var 20-åringens andre scoring denne sesongen.

Crystal Palace klarte aldri i ta igjen ledelsen og dermed endte det med en fortjent 2-0-seier til hjemmelaget. Palace blir værende på 17. plass med sine 16 poeng.

Arsenal møter Bournemouth borte på tirsdag. Palace møter bunnlaget Swansea hjemme samme dag.