Kane og Alli ga Spurs en pangstart på 2017

Et tafatt Watford ble lett match for Tottenham. To mål hver fra Harry Kane og Dele Alli sørget for 4-1-seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Watford-Tottenham 1-4

Tottenham tok tre viktige poeng i storseieren over Watford.

De beholdt luken på tre poeng til Manchester United og la press på Arsenal og Manchester City om en plass blant topp fire-lagene.

Godt hjulpet av et lurvete Watford var det Harry Kane og Dele Alli som ble avgjørende. Duoen scoret to mål hver.

Se sammendrag øverst

– Førsteomgangen var en av de beste vi har spilt denne sesongen, sa manager Mauricio Pochettino etter kampen.

– Vi har en viktig kamp mot Chelsea om tre dager. De er et bra lag med stor selvtillit, men vi skal forsøke å utfordre dem og ta tre poeng, sa manageren om onsdagens kamp.

Scoret i jubileumskampen

Christian Eriksen og Tottenham ropte på straffe etter elleve minutter. Et skudd fra dansken gikk i hånden til Watfords Capoue, men dommeren unnlot å blåse.

– Det kunne fint vært blåst straffe på den der, konkluderte Brede Hangeland i pausen.

Ellers var førsteomgangen preget av rotete spill frem til Harry Kane viste frem goalgetteregenskapene sine.

23-åringen spilte sin Premier League-kamp nummer hundre mot Watford. Det markerte han med to scoringer på fem minutter.

Først var han iskald da han satte ballen mellom stolpen og keeper fra skrått hold etter 28 minutter, før han etter 33 minutter ekspederte et innlegg fra høyreback Kieran Trippier, som også serverte Kane på den forrige scoringen, i mål. Karrierens ligamål nummer 58 og 59 fra Kane.

– Det er et vanvittig bra innlegg fra Trippier, som gjør 2-0 til en klassescoring. Kane lukter innlegget og setter den glimrende i mål. Årets innlegg allerede, spøkte Brede Hangeland, som ikke var imponert over Watfords forsvarsspill på noen av målene.

– Watford har vært grusomme defensivt. Fryktelig forsvarsspill og keeperspill gjør det lett å score for Tottenham. Man kan lure på om de var på fest i går.

Spår stor fremtid for Alli

Dele Alli (20) ble hyllet av Simen Stamsø Møller og Brede Hangeland i Premier League-studio før kampen. Unggutten har allerede vist seg mer målfarlig enn Paul Scholes, Frank Lampard og Steven Gerrard i løpet av sine første 50 kamper i ligaen.

– Han er den fremste i sin generasjon. Ikke fordi han er så mye bedre teknisk enn andre, men han er vågal. Det er ingen grunn til at han ikke skal bli den nye Gazza, Scholes eller Gerrard, sa Møller.

Se analysen av Alli i videoen til høyre.

Etter 41 minutter viste han seg frem da han snappet en dårlig klarering og plasserte ballen i nettet til 3-0-ledelse.

Like etter pause luktet Alli mål igjen. Han kom på et nydelig løp inn i feltet, mens Harry Kane stjal ballen på kanten og sørget for et målgivende innlegg. 4-0 og en knusende start på andreomgangen av Watford.

For andre kamp på rad scoret Alli to mål. Etter en times spill fikk han hvile for å være klar til onsdagens TV 2 Sport Premium-sendte kamp mot Chelsea.

– Jeg skulle gjerne hatt hat trick, jeg var sur på meg selv da jeg ikke klarte det i forrige kamp, men resultatet er viktigst, sa Alli etter kampen.

Tottenham kontrollerte resten av kampen, men lot Younes kaboul score et trøstemål på overtid og vant til slutt fortjent 4-1.

Harry Kane er nå klar for å møte et Chelsea som ikke har tapt på 13 kamper.

– Vi må bare satse hardt. Vi må gå på banen, slå dem og stoppe seiersrekken deres, sa han.