Sundby: – Nå må vi prøve å bygge opp Finn igjen

Martin Johnsrud Sundby synes synd på Finn Hågen Krogh.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Finn Hågen Krogh prøvde å henge på Sergej Ustjugov på lørdagens sprint. Det fikk han svi for et knapt døgn seinere.

På den ti kilometer lange fellesstarten havnet Krogh fort i trøbbel. Han måtte slippe tetgruppen på den andre av fire runder. I mål var Krogh 50 sekunder bak Ustjugov. Sammenlagt er Krogh ett minutt og 29 sekunder bak russeren.

– Prøvde å minimere tapet
Krogh tror mulighetene for sammenlagtseier forsvant med mini-kollapsen.

– Ja, jeg tror det. Dessverre. 50 sekunder er litt mye. Det realistiske er nå å holde seg rundt 50 sekunder bak teten, sier en ordknapp Krogh.

– Jeg kjente fort at det var tungt. Jeg prøvde bare å gå i mitt eget tempo og ikke henge med teten. Da kunne det blitt veldig stygt på sisterunden. Jeg prøvde å minimere tapet, fortsetter han.

Krogh innrømmer at han brukte for mye krefter på sprinten lørdag.

– Man blir litt stinn i beina av en skøytesprint. Jeg merker at det ikke var full fres i lårene. Jeg kunne kanskje gjort ting litt annerledes i går, men det ble som det ble. Jeg hadde en bra dag i går, men at det skulle være så dårlig i dag hadde jeg ikke sett for meg.

Tour de Ski sammenlagt:

1. Sergej Ustjugov
2. Martin Johnsrud Sundby +19 sek
3. Alex Harvey +59 sek
4. Andrej Larkov +1 min 1 sek
5. Emil Iversen +1 min 9 sek
6. Dario Cologna +1 min 10 sek
7. Andrew Musgrave +1 min 15 sek
8. Federico Pellegrino +1 min 17 sek
9. Marcus Hellner +1 min 18 sek
10. Didrik Tønseth +1 min 23
11. Finn Hågen Krogh +1 min 29 sek

Skal trøste Krogh
Martin Johnsrud Sundby valgte en annen taktikk i gårsdagens sprintfinale. I stedet for å ta opp jakten på Ustjugov konsentrerte han seg om å ta 4. plassen i finalen.

– Finn gikk for å knekke Ustjugov på sprinten. Han var nok mer på stålet i finalen enn det jeg var. Jeg så at det ble vanskelig å gjøre noe med de tre fremste gutta. Da benyttet jeg muligheten til ikke å gå i kjelleren. Men jeg var i mitt livs form da jeg tapte mye tid i Oberstdorf i fjor. Ingen skjønte bæret av hva som skjedde, og det gjorde ikke jeg heller. Sannsynligvis hadde ikke Krogh de beste skiene, selv om han ikke vil snakke om det. Nå må vi prøve å bygge opp Finn igjen, sier Sundby, som synes synd på Krogh.

– Jeg skal gi han en god klem og si at det kommer nye dager. I en Tour får man ofte en tung da. Det var ikke mange timer fra vi gikk i mål i går til vi skulle gå i dag. Sprekker man når man er på 1750 meter er det vanskelig å hente seg inn igjen. I lavlandet klarer man det.

Mandag er det hviledag i Touren. Den gleder Sundby seg til.

– Med tanke på lungene mine er hviledag alt annet enn skummelt. Man kan ikke ligge brakk, så kroppen kan ikke få hvile. Det er livsfarlig, sier Sundby.