Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

2016 har vært et hendelsesrikt år for den svenske kongefamilien.

Kong Carl Gustaf feiret sin 70-års dag med pomp og prakt på det kongelige slott, to nye prinser er født – prins Oscar og prins Alexander – og i tillegg feiret kongeparet sin 40-års bryllupsdag.

Nå sender de ut en hilsen til det svenske folk med et bilde av den kongelige storfamilien.

– Et fantastisk bilde av det svenske kongeparet omkranset av alle sine barn, svigerbarn og barnebarn, sier TV 2s Kongehusekspert Kjell Arne Totland til TV 2.

– Stortrives som besteforeldre

Totland sier det er tydelig at den etter hvert voksende familien trives godt i hverandres selskap.

– Kong Carl Gustaf og dronning Silvia ble besteforeldre relativt sent i livet, men etter at de etterlengtede barnebarna begynte å komme, har de sannelig kommet som perler på en snor – hele fem i tallet, sier han.

– De søte søskenbarna vil nok bli gode venner for livet. Spesielt kanskje de tre yngste prinsene Nicolas, Oscar og Alexander, som jo nærmest er jevngamle. Og det er helt tydelig at storfamilien Bernadotte har det hyggelig sammen – og at kongeparet stortrives som besteforeldre, sier Totland.

TV-TALE: Kong Carl Gustaf holder sin årlige tale til det svenske folket, 25. desember, 2016. Foto: Peter Fredlund/SVT 
TV-TALE: Kong Carl Gustaf holder sin årlige tale til det svenske folket, 25. desember, 2016. Foto: Peter Fredlund/SVT 

TV-tale

Den 25.desember holdt Kong Carl Gustaf sin tradisjonelle tale. Han nevnte familieforøkelsen i den svenske kongefamilien, og roste det svenske folk for deres støtte.

– Vår familie har blitt utvidet med to nye små prinser. Dronningen og jeg feiret 40-års jubileum denne sommeren. Og i forbindelse med min 70-årsdag i fjor vår, fikk jeg mange hilsener og lykkeønskninger. Jeg ønsker å takke for den varme og omsorg som vi møter. Det betyr mye for meg og min familie, sa Kong Carl Gustaf i den tv-sendte talen.

Bildet av den svenske kongefamilien er tatt på sommerslottet Solliden på Øland i forbindelse med Victoria-dagen i juli, da hele familien var samlet på øya for å feire kronprinsessens 39-årsdag.

Les mer om den svenske og norske kongefamilien på Kongebloggen.