Fotballryktene: – Dette er Mourinhos sommergave til United-fansen

Og landslagskeeper frir til Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så er vi der. På den første dagen av 2017. Dagen når overgangsvinduet åpner og rykter kan bli virkelighet.

Nå vil overgangene tikke inn gjennom hele januar.

Er det rart det er deilig å stå opp 1. januar?

Nå har nyttårsrakettene slukket og champagneflaskene er stort sett tomme. I stedet kan du legge deg til rette i sofaen og nyte årets første ryktebukett.

Jose Mourinho har lenge vært på jakt etter en ny midtstopper. Svenske Victor Lindelöf er vel den som er blitt hyppigst koblet til klubben de siste ukene. Men Mourinho bruker ikke krefter på å tenke langsiktig. Han lever i nuet og skal ha resultater umiddelbart. Og han er ikke med i noen popularitetskonkurranse. Derfor kommer det kanskje ikke som noen stor overraskelse at han nå vurderer å hente Pepe til Manchester United. Den portugisiske midtstopperen er elsket av sine egne fans og hatet av alle andre. Omtrent som både Mourinho selv og Manchester United som klubb. 33-åringens kontrakt med Real Madrid går ut til sommeren, og Mourinho vil nå tilby ham en mulighet for å komme til England når den går ut. Det er bare en liten hake, og det er at også Pepe er tilbudt ganske gode betingelser dersom han vil flytte til Kina. Han ser veldig gjerne at Manchester United matcher de i underkant av fem millionene han vil få i ukelønn for å dra dit, skriver Daily Express.

West Bromwich Albion skal ha kommet med et nytt og bedre bud på Morgan Schneiderlin og nå kan det se ut til at ledelsen på Old Trafford er fornøyd med det de får for franskmannen. For ifølge The Telegraph kommer budet til å bli akseptert og et halvannet års ulykkelig ekteskap går mot slutten. 27-åringen har knapt vært på banen etter at Mourinho overtok managerroret og har vært ganske klar på at han ønsker å komme seg til en klubb der han får spille.

Og det kan bli moro i den røde delen av Manchester til høsten. For Mourinho har seriøse planer om å bruke enormt med penger i nok et overgangsvindu. The Times kan i dag avsløre at United-manageren har bestemt seg for at han er villig til å matche utkjøpsklausulene til Atletico Madrid-duoen Antoine Griezmann og Saul Niguez. Da kan ikke den spanske klubben nekte de to å flytte til England. Men det vil koste. For å løse dem fra kontraktene må han ut med over 1,5 milliarder kroner. Og de er neppe de eneste spillerne han ønsker å hente til sommeren.

Da må jo også noen ut, og en som skal være ute av Mourinhos planer er Chris Smalling. 27-åringen startet sesongen som et førstevalg i midtforsvaret, men etter et skadefravær så er han nå bak Eric Bailly, Phil Jones og Marcos Rojo. Kommer det inn nok en midtstopper, så er nok dagene på Old Trafford talte for landslagsspilleren. Daily Star mener Arsenal følger nøye med situasjonen og kan komme med en livbøye til Smalling, slik at han kan få reddet karrieren sin.

Tidligere har Arsene Wenger samlet på offensive midtbanespillere. Helst fysisk lette og med slepen teknikk. På sine gamle dager har han funnet noe nytt å samle på. Nemlig defensive midtbanespillere. Nå vil han heller ha rå muskelkraft. For etter år uten en ballvinner på midtbanen, så gikk det opp et lys for franskmannen da han ga Francis Coquelin sjansen. Etter det hentet han Mohamed Elneny inn i samme posisjon, og i sommer kom Granit Xhaka. Men tror du gamlefar i Nord-London er fornøyd med det? Neida, nå vil han også ha Sevillas Steven N'Zonzi. Ifølge Daily Express skal Wenger selv ha gitt beskjed om at han vil ha 28-åringen, som vil koste rundt 260 millioner kroner.

Ikke mange klubber produserer flere talentfulle unggutter enn Arsenal, men det er også begrenset hvor mange som kommer gjennom nåløyet og får sjansen til å etablere seg på klubbens A-lag. En som det er blitt forventet mye av, men som fortsatt har til gode å slå helt gjennom er Gedion Zelalem. Den tyskfødte amerikaneren begynner nå å bli utålmodig og vil nå ha spilletid. Kontrakten hans går ut ved sesongslutt, og nå kan The Gunners komme til å gå på en ny smell. For i sommer slo Serge Gnabry ut i full blomst etter år som ung og lovende. Da var kontrakten hans i ferd med å løpe ut, og Werder Bremen snappet ham opp for en slikk og ingenting. Nå er det Borussia Dortmund som planlegger å gjøre det samme med Zelalem. Ifølge Daily Mirror så håper Bundesliga-klubben å sikre seg 19-åringen for småpenger i januar.

At Liverpool er på keeperjakt begynner å gå opp for de fleste. Det har også nådd Italia, der Joe Hart for tiden imponerer i buret for Torino. Den engelske landslagskeeperen vil gjerne hjem igjen til England, og melder seg gladelig til tjeneste for Liverpool til sommeren. 29-åringen er stemplet som så dårlig til å spille pasninger med beina at han er uskikket til å stå i mål for Manchester City. Men Jürgen Klopp er mer opptatt av at burvokterne kan stoppe skudd og ikke gjøre for mange tabber enn om de kan slå en pasning gjennom motstandernes pressledd. Daily Mirror skriver at Hart er positiv til å spille for Liverpool når utlånsavtalen med Torino går ut.

Klopp har veldig lyst til å hente Christian Pulisic fra sin tidligere klubb Borussia Dortmund. Han prøvde seg med et bud på rundt 115 millioner kroner i sommer, men ble bare møtt med kraftige lattersalver av sine landsmenn. Men ifølge The Telegraph så vil han prøve seg på nytt i januar. For den amerikanske 18-åringen er spilleren Klopp vil ha. Men han må trolig gange sommerbudet med minst tre for å få Dortmund-ledelsen til å ta det på alvor.

Liverpool og Tottenham skal begge stå klare med bud på Norwich-vingen Jacob Murphy. 21-åringen har vært et av få lyspunkt i en ellers så grå sesong for The Canaries. Liverpool skal etter det Daily Mirror forstår være favoritter til å sikre seg unggutten, fordi de er villig til å leie ham tilbake til Norwich for resten av sesongen.

Diego Costa fortsetter å score mål for Chelsea og er toppscorer i Premier League. Men det spørs om de kongeblå klarer å holde på spanskbrasilianeren. For selv om han er spansk statsborger, så er han født og oppvokst i Brasil, og han er glad i penger han ikke hadde i oppveksten. Nå vil nemlig Tianjin Quanjian legge 870 millioner kroner på bordet for å få ham til å følge etter Oscar til Kina. Og lønnen er neppe noe Roman Abramovitsj klarer å matche i Chelsea, skriver The Sun.

Adama Diomande kan få ytterligere konkurranse om spissplassen i Hull. For Daily Mirror skriver at klubben er i samtaler med Antalyaspor om å få leie veteranen Samuel Eto'o frem til sommeren.

West Ham har prøvd seg på det som finnes av Premier League-spisser i høst. Sistemann på listen er Southamptons Shane Long. Men foreløpig er det dårlig med napp for Slaven Bilic. Nå har han også begynt å se ned en divisjon i spissjakten sin. The Telegraph skriver at han vurderer et bud på Brentfords Scott Hogan.

Ronald Koeman hentet Virgil van Dijk til England da han var manager i Southampton. Nå har han gått til Everton-eier Farhad Moshiri og bedt ham vise at han mente alvor da han ville gi ham nærmest ubegrensede midler til å forsterke laget. For ifølge Daily Mirror så skal Koeman være klar for å legge 550 millioner kroner på bordet for å få sin landsmann til å flytte til Goodison Park.

Yaya Toure har verdens herligste agent. Dimitri Seluk har ingen intensjoner om å være politisk korrekt, og sier det han mener om hvem han vil. Det sørget for at hans klient ble sittende lenger på tribunen enn ønskelig for Manchester City. Men nå er han tilbake på banen. Og med et halvt år igjen av Toures kontrakt, så er det nå fritt frem for å snakke med andre klubber. Og da har Seluk gjort det enkelt. Han har leid seg selv et hotellrom i London for hele januar, og åpner for at klubber som er interessert i Toure kan komme og ta en prat, skriver Daily Mirror. Det har vært interesse fra både italienske og kinesiske klubber. Så det kan bli hektisk for doormanen, som skal åpne døren for alle som skal besøke Seluk.