Slik var nyttårsfeiringen

Årets siste kveld ble svært travel for politiet flere steder i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Hamar rykket politiet ut til en hjemmefest der en jente hadde blitt slått ned av en gutt. Da de kom frem hadde gutten forsvunnet, men festen var ute av kontroll. Mer enn 80 ungdommer befant seg på adressen, og samtlige ble bortvist av politiet.

I Stavanger måtte politiet trå til og stoppe en hjemmefest, blant annet fordi ungdommene skjøt raketter «i alle retninger», som politiet skriver på Twitter.

Også i Bærum måtte politiet avslutte to hjemmefester som kom ut av kontroll. I det ene tilfellet tvitret politiet følgende:

«Hjemme alenefest. Gikk rett vest. Dette blir masse bry, huset var fullt av spy.»

En mann i 60-årene fra Skien feiret inngangen til det nye året på en litt vel kraftig måte, skriver politiet i Telemark på Twitter.

Mannen tok med seg ei hagle ut og skjøt flere skarpe skudd opp i luften. Politiet dro til stedet og avvæpnet mannen som var beruset.

Politiet presiserer at han ikke truet noen men at «oppførselen ikke var tillitsvekkende og det var en svært uforsiktig omgang med våpen». Politiet beslagla fem våpen som mannen er i besittelse av.

Fyrverkeri-ulykker

En 16 år gammel gutt er sendt til sykehus med skader i ansiktet etter en fyrverkeriulykke i Steinkjer i Nord-Trøndelag.

Gutten har kutt over nesen og røde øyne, men det er så langt ikke påvist øyeskade, ifølge politiet.

– Han er sendt til sykehuset på Namsos. De har øyeekspertise og skal få sjekket ting skikkelig, sier Jan Tore Tiltnes i politiet i Nord-Trøndelag til Adresseavisen.

Politiet varsler at de oppretter sak for å finne ut hva som har skjedd.

– Gutten og en voksen slet med å få fyr på et bakkestående batteri da det plutselig smalt, skriver Trøndelag politidistrikt på Twitter.

To kvinner i 20-årene ble lettere skadd i en ulykke med fyrverkeri i Trysil.

Politiet over hele landet har meldt om flere tilfeller av uvettig bruk av fyrverkeri.

Flere voldsepisoder

En 38 år gammel mann er innlagt på sykehus etter å ha blitt slått og sparket i ansiktet på en fest på Nordre Åfoss i Telemark. En 19-årig mann er pågrepet etter hendelsen. Det var to gjerningsmenn, men den andre er så langt ikke pågrepet.

– De to skal ha kommet til en privatfest og ikke vært bedt. Vi vet ikke hvilken rolle 38-åringen har hatt, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Mannen som ble slått og sparket, ble først kjørt til legevakt for behandling og ble senere innlagt på sykehus.

I Trondheim ble en politipatrulje truet med en kjepp av en mindreårig gutt inne på legevakten. Gutten spyttet også på en tjenestemann. Barnevernet og foreldrene er kontaktet, skriver politiet på Twitter.

Knivstukket i ansiktet

I Stavanger har også vært to masseslagsmål. I det ene tilfellet ble to personer angrepet av flere gjerningspersoner.

– En mann som er født i 1989 er sendt til akuttmottaket. Han var ved bevissthet, men vi kjenner ikke skadeomfanget. Foreløpig er en person innbrakt, men vi har ytterligere to mistenkte, sier operasjonsleder Egil Karlsen til TV 2.

I Sarpsborg ble en mann knivstukket i ansiktet på Borgenhaugen. To menn ble pågrepet på stedet og den skadde ble fraktet til akuttmottaket. Han er ikke alvorlig skadd.

Livredde hunder

Politiet i flere fylker har meldt om hunder på rømmen. De oppfordret hundeeiere til å ta vare på de firbeinte når rakettene ble skutt opp. Mange kjæledyr, og spesielt hunder, skremmes av lydene av fyrverkeri.

– En rekke hunder på tur i distriktet. Skremt av fyrverkeri? Hundeeiere oppfordres til å passe ekstra godt på dyrene i timene fremover, skrev politiet i Haugesund på Twitter før midnatt.

Gikk gjennom isen

I Vegårshei i Aust-Agder gikk en mann gjennom isen på Eksjø. Folk i området fikk han opp i en båt i løpet av kort tid. Ambulansen tok den nedkjølte mannen med seg til sykehus.

I Lillehammer sprutet en mann ned en bensinstasjon med Ketchup. Han måtte kjøpe vaskemidler og papir og vaske opp etter seg, skriver politiet på Twitter.

På E18 i Drammen stoppet politiet en mann i Kleivenetunnelen. I tillegg til å være full, var han i besittelse av 150 gram amfetamin. Det er rapportert om flere tilfeller av fyllekjøring natt til første nyttårsdag.

Alvorlig bilulykke

Klokken 04.18 fikk politiet melding om at en enslig bil hadde kjørt av veien ved Skjerve på Nøtterøy i Vestfold.

Mannen, som var alene i bilen, satt fastklemt og luftambulansen ble rekvirert til stedet. Operasjonsleder Arild Alfheim opplyser at føreren ikke var ved bevisshet da nødetatene kom til stedet, men at han våknet etter hvert.

Brannvesenet klarte å frigjøre mannen som ble fraktet til sykehus i ambulanse. Skadeomfanget ble først betegnet som alvorlig, men senere opplyste politiet at skadene er mindre alvorlige enn først antatt. De mistenker at føreren var påvirket av alkohol.

Hus brant ned

Det er meldt om flere branner og branntilløp. I Falsens gate i Oslo og i Sarpsborg måtte brannvesenet slukke bilbranner.

I Sunndalsøra ble en enebolig totalskadd etter en brann natt til første nyttårsdag. Huseieren, som bor alene i huset, var ikke hjemme da brannen brøt ut.

– Vi fikk raskt kontakt med huseier som kunne bekrefte at det ikke var noen inne. Brannvesenet slet litt med dårlig vanntilførsel og mye vind slik at flammene dessverre fikk tak, sier operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt, Frode Gjøsund til TV 2.

Det var en nabo som meldte fra om brannen klokken 02.00. Brannårsaken er ikke kjent.

Tåke til besvær

På Østlandet skapte tett, lokal tåke store problemer. Ikke bare var det umulig å se fyrverkeriet som ble skutt opp på Aker brygge.

Tåka skapte også store problemer i trafikken. TV 2s fotograf Goran Jorganovich tok dette bildet på E18, like syd for Oslo ved midnatt.

DÅRLIG SIKT: Politiet oppfordret bilister til å kjøre forsiktig i tåkehavet. (Foto: Goran Jorganovich / TV 2)
DÅRLIG SIKT: Politiet oppfordret bilister til å kjøre forsiktig i tåkehavet. (Foto: Goran Jorganovich / TV 2)

På Romerike var sikten så dårlig at politiet ble nødt til å parkere bilen en stund før de turte å kjøre videre.