Monsterheading sikret full nyttårsfest for Liverpool

Giorginio Wijnaldum ble matchvinner da Liverpool vant toppkampen på Anfield.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool - Manchester City 1-0.

Nederlenderen scoret kampens eneste mål etter åtte minutter og sikret tre viktige poeng for Liverpool. Liverpool tok sin fjerde strake seier og har nå 43 poeng på andreplass, seks poeng bak Chelsea.

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken.

– Skal du vinne Premier League må du kunne dominere kamper og score masse mål. Det har Liverpool bevist at de kan. Men i dag viste de også det at de kan stenge av kampen og hindre motstanderen å skape noe som helst, sier Premier League-ekspert Brede Hangeland.

– Denne høstsesongen for Liverpool. Slår Arsenal borte, slår Chelsea borte, slår Everton borte. Nå slår de City hjemme, noe som er nok en statement. Dette er det beste Liverpool-laget som har spilt i Premier Leauge. De er reelle tittelkandidater, legger Simen Stamsø Møller til.

– Når du ser den lagånden spillerne viser er det grunn til å være optimistisk. Det er noe som er på gang her. Vi vet ikke helt hvor det tar oss. Atmosfæren var fantastisk. Holdningen og arbeidsinnsatsen var strålende. Vi kunne ha spilt bedre fotball, men jeg ønsker ikke å kritisere en prestasjon som i dag. Vi er på god vei med dette laget. Vi var vonde å spille mot i kveld og vi scoret et fantastisk mål, sier Liverpool-trener Jürgen Klopp til TV 2.

Manchester City ligger på tredjeplass, ti poeng bak Chelsea og fire poeng bak Liverpool.

– De scoret på sin første sjanse, og da blir det vanskelig. Vi skapte lite i første omgang, litt mer etter pause, men nå må vi bare rette blikket framover, sier City-manager Pep Guardiola.

Ledet til pause
Det ble en litt rotete start på kampen. Verken Liverpool eller City fikk til noe særlig fint spill. Men etter åtte minutter scoret hjemmelaget på sin aller første sjanse. Adam Lallana fikk ballen på venstresiden, tok den med seg nedover og la et perfekt innlegg foran mål.

Der kom Georginio Wijnaldum flyvende og stanget ballen inn i mål. Det var nederlenderens andre ligamål for sesongen

– For en heading. Det er glitrende headeteknikk. En flott scoring, skrøt Brede Hangeland.

Resten av omgangen bar preg av to lag som var redde for å tape. Det meste foregikk på midten og ingen av lagene skapte noen særlig store sjanser. Liverpool var småfarlige på kontringer, men alt i alt en litt skuffende forestilling fra begge lag på Anfield de første 45 minuttene.

Andreomgangen startet omtrent litt som første utviklet seg. Lite finspill og mange dueller på midten.

David Silva testet skuddfoten etter ti minutter, men skuddet gikk like utenfor.

City kviknet litt til utover i omgangen og presset på for en utligning, men de klarte ikke skape de helt store farlighetene foran Simon Mignolet i Liverpool-målet.