Harsem: – Å gå skirenn er ingenting sammenlignet med det søsteren min må gå gjennom

Kathrine Harsem tok til tårene da hun snakket om søsteren, som lider av spiseforstyrrelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se 5 km/10 km fellesstart på TV 2 første nyttårsdag fra kl. 12.30!

Det har vært et svært tøft år for Kathrine Harsem, både privat og sportslig.

Hun ble vraket fra landslaget i vår. Privat har søsterens sykdom preget Harsem. Lillesøster Camilla lider nemlig av spiseforstyrrelse.

Etter 4. plassen i Val Müstair, Harsems beste plassering i verdenscupen noensinne, tok følelsene overhånd.

– Søsteren min betyr alt for meg, sier Harsem til TV 2.

– Det er en kjempemotivasjon og inspirasjon. Jeg vet at jeg inspirerer henne. Jeg lover å gi alt jeg har når jeg går skirenn, for jeg vet at hun kjemper så hardt hjemme. Det å gå skirenn er ingenting sammenlignet med det hun må gjennom. Da får jeg fader meg vise at jeg kan like bra som henne, fortsetter en tydelig preget Harsem.

De to søstrene dro på tur til Italia i sommer. Akkurat den reisen betydde mye for Harsem.

– 2016 har vært et år med berg- og dalbane. Jeg har hatt mange fine opplevelser, men jeg har også hatt noen lite hyggelige opplevelser. Det som har vært stas er å være tilbake på Team Trøndelag. Så har jeg opplevd en hyggelig tur til Italia med søsteren min, som har vært friskere enn på en stund. Vi var på tur sammen for første gang på mange år. Det var veldig stort, fortalte hun til TV 2 dagen før Tour de Ski.

Du er min største motivasjon ♥ Du fighter hver eneste dag, og det inspirerer meg sånn 💪 👭

Et bilde publisert av Kathrine Harsem (@katharsem)

Harsem ønsker ikke å prate så mye om vrakingen fra landslaget.

– Jeg vil ikke tenke så mye på det. Det er veldig hyggelig å være sammen med jentene igjen på tur. Det har vært en stund siden sist. Det betyr mye å klare det når jeg står utenfor landslaget, sier Harsem.

Hun gråt da hun sikret finaleplassen.

– Det er veldig stort for meg endelig å være i finalen. Det har vært nesten i så mange år. Det betyr veldig mye for meg. Det er veldig gøy å få tillit fra Skiforbundet etter alt som har skjedd, forteller 27-åringen og legger til:

– 4. plass er det beste jeg har gjort noen gang. Når man øyner pallen er man ikke 100 prosent fornøyd når man blir nummer fire, men å slå meg selv er det beste jeg kunne få til.