Milliardmannen Pogba reddet Manchester Uniteds seiersrekke

– På bursdagen til Ferguson vinner de kampen med to scoringer helt på tampen.

Man. United-Middlesbrough 2-1

Manchester United økte seiersrekken til fem da Middlesbrough ble slått 2-1 på Old Trafford nyttårsaften.

Grant Leadbitter sendte gjestene i føringen, men sene scoringer fra Anthony Martial og milliardkjøpet Paul Pogba sørget for at seiersrekken fortsatt er intakt.

Se Pogba bli matchvinner i videovinduet øverst!

– Når det trengs som mest er det ofte de store stjernene som står frem, og det gjør de her, konstaterte TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland etter kampen.

Med sir Alex Ferguson på tribunen lignet Manchester United laget den nå 75 år gamle skotten ledet i over to tiår på Old Trafford.

– Det lukter av gode gamle «Fergie-time». På bursdagen til Ferguson vinner de kampen med to scoringer helt på tampen av kampen. Dette er det Manchester United-laget vi kjenner fra mange år tilbake, sa Hangeland.

– De har sluttet å spille 1-1, og begynt å vinne 2-1. Da lykter det snart fjerdeplass og de har for alvor meldt seg på i kampen om Mesterliga-plassene. Manchester United er virkelig tilbake, stemte ekspertkollega Simen Stamsø Møller i.

Matchvinner Pogba var selvsagt også svært fornøyd med seieren.

– Det er vakkert. Dette er grunnen til at vi elsker fotball. Seieren er veldig viktig. Vi hadde mange sjanser og kunne vunnet kampen på en enklere måte, men vi er veldig glade for tre poeng nå, slo franskmannen fast ifølge BBC.

Vertene kjørte store deler av første omgang uten å produsere de helt store mulighetene.

Omgangens første store sjanse tilfalt faktisk gjestene med Adama Troaré, men spanjolen ble for egoistisk og gikk for egne sjanser i stedet for å spille mye bedre plasserte lagkamerater i Álvaro Negredo og Stewart Downing.

Men José Mourinhos menn tok bare større og større kommando i kampen og klisjéen om at det ligger et mål i luften etter hvert svært passende.

Ibrahimovic hadde før kampen muligheten til å ta igjen Lionel Messi som toppscorer i Europa for kalenderåret 2016, og etter 38 minutters spill trodde «alle» at supersvensken hadde satt sin 51. scoring for året.

Kveldens kampleder Lee Mason så noe han ikke likte, og valgte å blåse frispark til gjestenes keeper Víctor Valdés.

– For meg er det helt uforståelig at den ikke blir godkjent. Han går riktig nok opp med høy fot, men se hvor lang avstanden er til Valdés. Kollisjonen skjer lenge etter at Zlatan har satt ballen i mål og han har senket foten sin. En helt feilaktig avgjørelse av Mason, sa Hangeland.

– Det er Valdés som er feig. Han kunne kommet ut og bokset den ballen, men er ikke i nærheten av situasjonen en gang, fortsatte Hangeland.

Josè Mourinho var heller ikke veldig imponert over kampleder Mason, men valgte en litt annen tilnærming til situasjonen.

– Mr. Mason er den eneste som vet hvorfor han ikke godkjente målet, men han vet også nå at han gjorde en feil. Jeg synes det er trist fordi dommerne er triste når de gjør feil, sa en uvanlig empatisk Mourinho.

Manchester United fortsatte å kjøre etter hvilen, men Middlesbrough viste seg farlige på overganger.

Middlesbrough-manager Aitor Karanka sa før oppgjøret at laget hans gikk for seier, og drøye 20 minutter før slutt så alt ut til å spanjolens vei. En lang ball fant Negredo som headet ned til Grant Leadbitter. Middlesbrough-kapteinen var klinisk og banket ballen i nettet til hjemmepublikummets store forskrekkelse.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre på for utligning, men verken Marcus Rashford eller Juan Mata maktet å sette ballen bak en for kvelden strålende Valdés.

Fem minutter før slutt gjorde Martial det lagkameratene ikke klarte da han banket inn 1-1 etter å ha blitt headet fri av Ibrahimovic. Og et knapt minutt senere ble Pogba matchvinner med en strålende heading, til bursdagsbarnet sir Alex Fergusons store glede på tribunen.

– Det er en veldig god følelse, men jeg føler ikke den samme gleden som jeg vanligvis gjør for min bror står på andre siden. Aitor Karanka gjorde en strålende jobb i dag og når min bror er trist, så er jeg også det, sa Mourinho.

– Men spillerne mine var fantastiske i dag. Vi klarte å gjøre noe jeg elsker – nemlig å få fansen med på banen. De siste 15 minuttene var vi 70 000 mot elleve mann, oppsummerte portugiseren.

I motsatt ende av skalaen var Middlesbrough-kaptein Leadbitter naturligvis en slagen mann etter oppgjøret.

– Vi er veldig skuffet nå. Vi må klare å holde unna i slike kamper, og ønsker ikke at de tapte poengene i dag skal hjemsøke oss på slutten av sesongen. Dette må vi ta lærdom fra og passe på at vi ikke slipper inn mål rett etter at motstanderen får utlikningen sin, sa en skuffet Middlesbrough-kaptein.

Man. United: De Gea - Valencia, Smalling, Bailly, Blind - Fellaini, Herrera - Martial, Pogba, Mkhitaryan - Ibrahimovic

Middlesbrough: Valdes - Chambers, Bernardo, Gibson, Friend - Leadbitter, Forshaw - De Roon, Traore, Downing - Negredo

Har du fått med deg disse klippene?