Chelsea tangerte Arsenal-rekord etter målfest

Chelsea tangerte Arsenals rekord da de tok sin 13. strake seier nyttårsaften.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea - Stoke 4-2

London-laget vant 4-2 mot Stoke på Stamford Bridge og tok sin 13. seier på rad. Det er like mange som Arsenals rekord fra 2002 da de hadde 13 på rad i samme sesong.

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken.

Arsenal har for øvrig historiens lengste seiersrekke i Premier League. I løpet av to sesonger vant laget til Arsène Wenger 14 kamper på rad i 2002.

– Det var en vanskelig kamp. Vi må fortsette å jobbe hardt. 13 seire på rad er bra. Nå må vi fortsett å jobbe hardt. Vi har en vanskelig kamp på onsdag mot Tottenham, sier tomålsscorer Willian.

– Føler oss uovervinnelige
Gary Cahill, Willian (2) og Diego Costa scoret målene for hjemmelaget. Bruno Martins Indi og Peter Crouch for Stoke.

– Vi måtte grave dypt. Vi følte aldri at seieren var truet, men vi måtte jobbe hardt for å vinne i dag. Vi var skuffet over det første målet deres. Det så ut som offside. Vi kan ikke vinne uten å slippe inn mål hver kamp. Vi viser karakterstyrke ved å slå tilbake to ganger. Vi føler oss uovervinnelige for øyeblikket fordi vi jobber så hardt, sier kaptein Cahill etter kampen.

Serielederne har for øvrig ikke sluppet inn to mål i ligaen siden Liverpool-kampen i september.

– Jeg er fornøyd med forsvarsspillet. Vi hadde to inn i dag, men vant likevel. Det er det viktigste. Vi er fornøyd med å vinne. Som sagt, vi kan ikke holde nullen i hver kamp, sier Cahill videre.

Chelsea leder nå serien med ni poeng før Liverpool og Manchester City møter hverandre senere lørdag kveld.

Chelsea var det beste laget før pause og ledet oppskriftsmessig 1-0 ved kaptein Gary Cahill. Scoringen kom etter 34 minutter etter en fin slått corner av Cesc Fabregas. Chelsea-kapteinen knuste Ryan Shahwcross i luften og stanget inn ledelse til hjemmelaget.

Forrykkende andreomgang
Andreomgangen var bare 54 sekunder gammel da Stoke utlignet. Charlie Adam slo et frispark inn fra venstre, Peter Crouch headet ballen inn foran mål. Der kom midtstopper Bruno Martins Indi løpende og bredsidet ballen inn i mål. Det var nederlenderens første scoring for klubben.

Stoke levde farlig etter scoringen. Chelsea presset og presset på for en ny scoring. Etter 57 minutter fikk Victor Moses lagt inn til Eden Hazard. Belgieren la ballen følsomt til rette for Willian, som dunket ballen i mål fra rundt 12 meter.

Sju minutter senere svarte Stoke igjen ved Peter Crouch. Det var Stoke-spissens første seriemål siden 24. mai 2015. Men Chelsea er ikke serieledere uten grunn. 74(!) sekunder senere var Willian på ferde igjen. Brasilianeren ble spilt alene med keeper Lee Grant og løftet ballen opp i nærmeste kryss. Dermed var Chelsea tilbake i ledelsen.

Fem minutter før slutt satte Diego Costa kronen på verket med sin 14. scoring for sesong.

Chelsea møter Tottenham borte onsdag.