KAN GÅ GLIPP AV OL: Mats Zuccarello og de andre NHL-proffene risikerer å gå glipp av OL i Pyeongchang.
KAN GÅ GLIPP AV OL: Mats Zuccarello og de andre NHL-proffene risikerer å gå glipp av OL i Pyeongchang. Foto: Christian Petersen

Zuccarello kan bli nektet å spille OL i 2018

– Vi må ha en god grunn for å prioritere OL, sier stedfortredende leder i NHL.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ishockey har vært vinter-OLs mest populære øvelse etter at NHL gikk med på å ta pause i sitt tette kampprogram og lot sine spillere delta.

Siden 1998 har NHL-spillerne vært de største stjernene når verdens vinteridrettsstjerner samles på et sted.

Men det kan det nå bli en slutt på.

For majoriteten av klubbeierne i verdens beste ishockeyliga er svært lunkne til å la sine spillere dra til Pyeongchang om litt over et år.

Med en tidsforskjell på 14 timer fra byene på østkysten av USA og Canada, så mener klubblederne at det er lite å tjene på å sende spillerne sine for å spille kamper som pågår mens de fleste amerikanere ligger under dynen.

– Sett fra vårt styres perspektiv så må det være en god grunn for oss å prioritere OL. Og slik det er nå, så leter vi etter denne grunnen, sier stedfortredende leder i NHL Bill Daly til ESPN.

NHL-ledelsen har vært i kontakt med Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) og lagt frem sine krav.

De ber om at IIHF dekker reiseutgifter og forsikring for spillerne under de olympiske lekene. Dette har de foreløpig ikke fått noe svar på.

NHL er allerede godt i gang med planleggingen av sesongen 2017/18 og har laget to ulike oppsett. Et med og et uten OL-pause.

Dersom NHL-ledelsen gjør alvor av å nedprioritere OL, så betyr det at Norges OL-deltakelse vil bli uten Mats Zuccarello og eventuelt andre kommende norske NHL-proffer.