Andy Muray var på den britiske nyttårs-hederlisten.
Andy Muray var på den britiske nyttårs-hederlisten. Foto: Michel Euler / AP Photo

Adlet: – Ikke kall meg «Sir Andy»

Tennisstjernen Andy Murray (29) avslutter et strålende 2016 med å bli slått til ridder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andy Murray er blitt slått til ridder og kan smykke seg selv med tittelen «sir».

Men ifølge Daily Mail vil tenniseneren be All England Club, som arrangerer Wimbledon-turneringen, om å ikke kalle ham for "Sir Andy".

Den sindige 29-åringen er naturligvis glad for utmerkelsen, og vil bli den første profesjonelle tennisspilleren som opptrer med tittelen når Wimbledon går av stabelen til sommeren.

Skotten ønsker ikke at "Sir Andy" skal dukke opp på resultattavlene eller i det arrangøren fører ned.

– Han ville ikke bli kjent som Sir Andy. Det vil gjøre ham ukomfortabel. Han vil ha så lite oppstyr som mulig, sier en kilde nær tennisspilleren til Daily Mail.

Skotten har også uttalt at han følte seg for ung til å bli slått til ridder. Det ble spekulert i om han skulle bli adlet allerede i 2013, da han som første brite på 77 år vant mennenes singeltittel i Wimbledon.

Murray har hatt en strålende sesong. Han vant Wimbledon for andre gang i sommer og tok gull under Rio-OL i høst. Han avsluttet året som nummer én på rankinglisten.

Murray, som også er Unicef -ambassadør, får utmerkelsen for sine tennisprestasjoner og for sin jobb med veldedighet.

Mo Farah, som tok to gull under samme OL, og Lee Pearson (elleve Paralympic-gull) stod også på dronningens liste, og vil kunne smykke seg med samme tittel.